Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Veszélyben a kutyája? Így óvja meg őt!

2014. július 13.

Veszélyben a kutyája? Így óvja meg őt!

Itt a nyár, csodás a természet és végre örömmel indulunk új tájak felfedezésére, vagy épp egy vízparti pihenésre. Bármilyen úti célt is választunk, készüljünk fel, hogy nem csak minket, hanem kutyusunkat is óvnunk kell a Nap káros sugaraitól és az élősködők támadásaitól.

A nyár a szabadtéri programok ideje, és sajnos a kullancsoké, bolháké is. Már jóval nyaralás előtt érdemes elkezdeni a megfelelő védekezést, kullancs- és bolhairtó nyakörvvel vagy cseppekkel. A Frontline Combo cseppek például gyorsan, több hétig tartó védettséget adnak, ezért nem kell tartanunk attól, hogy az élősködők elrontják a boldog pillanatokat. Ha a vérszívó támadókkal szembeni védettség kialakult, még mindig marad néhány dolog, ami problémát okozhat.

A napsugarak amellett, hogy éltetik a növényvilágot és segítenek szervezetünk D-vitamin termelésében, károsak is lehetnek. A tévhitekkel ellentétben a kutyák is ki vannak téve a leégés és a bőrrák veszélyének, ezért nekik sem tanácsos a déli órákban a tűző napon tartózkodni. Az égés kockázata ráadásul nemcsak a kevesebb vagy világosabb szőrrel fedett testtájaikat (orr, fül), hanem talpukat is érinti, hiszen a forró beton könnyen akár sebesre is égetheti ezt a területet. Ennek elkerülése érdekében a forró órákban inkább hűsöljünk otthon, vagy ha mindenképpen sétálni szeretnénk, akkor válasszunk erdős területet vagy árnyas parkot, ahol fű vagy föld fedi a talajt, mert ezek kevésbé forrósodnak át.

A kempingezés, tábortűz mindig varázslatos program a család négylábú tagjai számára is. A tűz azonban veszélyes is lehet, ha az állat játéknak tekinti az izzó fadarabokat. Ezért sose hagyjuk felügyelet nélkül a kutyát és a tüzet.

A kánikulában mindig gondoskodjunk arról, hogy az állat elegendő folyadékot igyon, ami különösen fontos akkor, ha a szabadban játszik, szaladgál. Ha sétára indulunk, akkor is vigyünk magunkkal egy palack vizet és egy tálkát (http://www.fressnapf.hu/femtal_kutyaknak_1800ml/) a kutya számára, vagy praktikus lehet egy úti itató beszerzése is.

A szabadtéri mókát kombinálhatjuk akár egy-egy gyors fürdetéssel is. A slagból langyos vízzel vagy egy lavórból szivaccsal is locsolgathatjuk kedvencünk bundáját, ami a nagy hőségben nem csak komfortérzetét javíthatja, hanem segít elkerülni a hőgutát is. Források: petinsurance.com /cesarsway.com / haziallat.hu 

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem