Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Veszélyes vizeken: erre figyeljen, ha kutyusával vízpartra készül

2016. július 13.

Veszélyes vizeken: erre figyeljen, ha kutyusával vízpartra készül

A forró nyári napokon szinte mindenki vízpart mellé vágyik. Jó móka lehet a strandolás kutyusunkkal együtt is, de tudnunk kell, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek kedvencünkre a parton és a vízben. Ha kutyával készülünk tó, folyó vagy tenger mellé, készüljünk fel megfelelően, hogy biztosan nyugodtan teljen a kikapcsolódás.

A tűző napsugár a négylábúakat is megviseli, ezért kerüljük a déli órákat, 10 és 16 óra között ne tartózkodjunk a napon. Ha csak a hasunkat szeretnénk süttetni, gondoskodjunk arról, hogy kutyusunk árnyékba tudjon vonulni addig egy napernyő, fa vagy pad alá, ahol nem éri közvetlen napfény.

Mindig legyen nálunk friss, hideg ivóvíz, és kínáljuk vele gyakran az ebet. Nyáron sokkal több folyadékra van szüksége kedvencünknek, mint hűvösebb időben, ezért nagyon figyeljünk, nehogy kiszáradjon.

Ne feledjük, hogy a perzselő homok megégetheti az érzékeny bőrű kutyák mancsait. Terítsünk le egy törölközőt vagy plédet, ahova bármikor visszavonulhat az eb, ha kényelmetlennek érzi a szaladgálást.

A rövid pofájú kutyák (például angol bulldog, pincsi, mopsz) nehezebben viselik a hőséget, mint a hosszabb orrú példányok, így ők kiemelt figyelmet igényelnek. A hőguta jeleit minél hamarabb észre kell vennünk, hogy megelőzhessük a nagyobb bajt:

– túlzott, gyors lihegés és nyáladzás
– koordinációs problémák
– hányás és / vagy hasmenés
– összeesés, eszméletvesztés

A rövid szőrű és világos bőrű kutyusok akár le is éghetnek a napon csakúgy, mint az emberek. Ezért érdemes kimondottan kutyák részére készült napvédő szert beszereznünk, és azzal kezelnünk az ebet, mielőtt kimegyünk a szabadba. Elsősorban a háziállat orrát, fülét, és belül a lábainál ajánlott lekennünk, ahol kevesebb a szőr. Csobbanás után ismételjük meg a kenegetést.

Egyes helyeken kötelező a póráz a strandon, eleinte pedig mindenképp ajánlott. Célszerű minél hosszabb, automata pórázt magunkkal vinni, hogy letesztelhessük, a rengeteg új inger között is biztosan visszajön-e hozzánk messzebbről is kutyusunk, ha hívjuk. Legyen nálunk jutalomfalat és játék is, hogy megdicsérhessük és megajándékozhassuk, ha szót fogadott. Jutalomfalatnak ilyen esetekre inkább száraz kutyakekszet, vagy néhány szem tápot válasszunk, a nagy melegben a húsfalatkák nem bizonyulnak jó választásnak.

SELECT GOLD sensitive kutya jutalomfalat – kacsa burgonyával 160g

Tengerparton több veszély is leselkedhet a házi kedvencekre. Ilyen maga a sós víz is, amelynek lenyelése hányást és hasmenést okozhat, ami a forró napokon életveszélyes kiszáradást vonhat maga után. Ezért is nagyon fontos, hogy vigyünk magunkkal friss vizet, hogy ne a tengervízzel próbálja csillapítani kutyusunk a szomját.

Legyen nálunk elsősegélykészlet is, hogy el tudjuk látni a kagylók, kavicsok okozta vágásokat, a tengeri sün szúrását, vagy éppen a medúzacsípést.

A tenger hullámzása miatt érdemes mentőmellényt adni kutyusunkra, főleg, ha kölyök, kisebb testű vagy szokása messzire beúszni.

A sós víz irritálhatja az eb bőrét, ezért, mielőtt eljövünk a strandról, vagy amint hazaérünk, mosdassuk meg csapvízzel is.

A legtöbb strandon az alábbi szabályokat kell figyelembe vennünk:

  • Maradjunk távol a dűnéktől! (A dűnék bizonyos államokban védettek.)
  • Takarítsunk fel a kutyánk után! (Mindig legyen nálunk kutyapiszok-zacskó, és használjuk is.)
  • Kövessük a pórázszabályt! (Nem mindenhol megengedett a póráz nélküli sétáltatás.)
  • Mindig felügyelet alatt legyen az eb! (Soha ne hagyjuk egyedül a parton, egy pillanatra sem.)
  • Ne vigyünk a békés strandolók közé agresszív kutyát!
  • Legyen a nyakörvön címtartó az elérhetőségünkkel! (Emellett legyenek meg az oltások, állatorvosi engedélyek.)
  • Ne vigyünk a strandra tüzelő kutyát! (Ezzel óriási veszekedést generálhatunk a hímek között.)
  • Ne vigyünk 4 hónapnál fiatalabb ebet! (Könnyebben megbetegedhetnek és megsérülhetnek, mert még nincs meg minden oltásuk.)

Forrás: animalplanet.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem