Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Vigyázat, fürdésveszély!

2015. február 04.

Vigyázat, fürdésveszély!

Fürdővíz? Zuhany? Sipirc az ágy alá! – Körülbelül ehhez hasonló gondolatok fordulhatnak meg a cicák fejében, amikor fürdésre kerül a sor. Kivéve, ha időben felkészítjük őket – és persze magunkat – a vizes pillanatokra.

A macskák az esetek többségében remekül tisztán tartják magukat. Ám sajnos néha előfordul, hogy a gazdi segítségére szorulnak egy makacs szennyeződés, parazitafertőzés vagy betegség miatt. Ilyenkor kezdődnek a megpróbáltatások, hiszen a cicák általában nem lelkesednek a vízért. Ha bársonytalpú barátunk még fiatal, akkor szerencsés helyzetben vagyunk, mert időben elkezdhetjük hozzászoktatni a fürdéshez, így nem fog olyan hevesen tiltakozni felnőtt korában sem. Szerencsés, ha több családtag is segédkezik a fürdetés során.

A fürdést mindig gondosan készítsük elő, hogy minden kéznél legyen, miközben a cica kapálózását próbáljuk leküzdeni. A legfontosabb kellékek a következők:

  • Néhány jó nedvszívó törülköző
  • Az állat szőrzetének megfelelő macskasampon
  • Hosszú szőrű cicák számára balzsam
  • Egy nagyobb pohár

Ha az előkészületekkel megvagyunk, engedjünk annyi vizet a kádba/nagy lavórba, hogy ha a cica beleáll, éppen a hasáig érjen. A víz hőmérsékletét mindenképp ellenőrizzük, inkább langyos legyen, mint forró vagy hideg!

Ezután a sampont és egy kis langyos vizet keverjünk össze, hogy ne kerüljön közvetlenül a macska bőrére a hideg folyadék. Tegyük bele a cicát a vízbe, határozott mozdulattal, majd adjunk egy kis időt az állatnak, hogy kissé megbarátkozzon a helyzettel. A fürdés ideje alatt végig legyünk nyugodtak és gyorsak.

Következő lépésként zuhanyrózsával vagy pohárral vizezzük be az állatot, de ügyeljünk arra, hogy a fejére ne fröccsenjen víz. Ezután samponozzuk be a higított szerrel, majd néhány percig masszírozzuk a bőrébe. Alaposan öblítsük le a szőrét, alkalmazzunk simító mozdulatokat a nyaktól a farokig. Ezután óvatosan megmoshatjuk a pocaktájékot is. Fontos, hogy alaposan öblítsük le a sampont.

Öblítés után amennyire lehet, itassuk le bundájáról a vizet. Csináljunk úgy, mintha simogatnánk a törülközővel, így talán nem akar majd azonnal elszaladni. Ezt követően hagyjuk, hogy a cica maga megszárítkozzon, megmosakodjon, és persze ne feledkezzünk el a megfelelő jutalmazásról sem. A hajszárítótól a legtöbb macska idegenkedik, de ha télen kerül sor a fürdetésre, akkor meg kell próbálkozni vele. Ha semmiképpen nem megy a hajszárítózás, akkor a száradás idejére meleg, huzatmentes helyre kell tenni a cicát. Fürdés után célszerű az állat szőrét alaposan átfésülni, mert így az elhalt szőrszálak jelentős részét el tudjuk távolítani.

http://www.fressnapf.hu/szorapolo_kesztyu_cicak_es_kutyak_szamara_24x18_5cm/

Források: cats.about.com / pets.webmd.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem