EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Vigyázat, konfettieső!

2014. december 29.

Vigyázat, konfettieső!

A szilveszter közeledtével egyre több dekoráció kerül a lakásba. A különböző színű, méretű, anyagú szerpentinek, girlandok, konfettik az emberi és állati szemet egyaránt gyönyörködtetik, ám számos egészségügyi problémát okozhatnak, ha a kíváncsi négylábú ínyenc falatnak nézi a dekorelemeket.

Karácsony és szilveszter között a leggyakoribb lakásdíszek közé tartoznak a lampionok, a szerpentinek és más színes szalagok, lufik, különböző füzérek, flitterek és persze az elmaradhatatlan konfetti és a havat idéző hungarocell darabkák. Amennyiben nekünk vagy vendéglátónknak van valamilyen kisállata, aki feltehetően szabadon jár a lakásban, tekintettel kell lennünk arra, hogy a bundás családtag kíváncsiságból bármelyik dekorációt megkóstolhatja, főként, ha azt a padlón találja. Ezért inkább próbáljuk meg elkerülni a mérgező festékanyaggal színezett, apró mérete miatt lenyelhető, műanyagból vagy papírból készült díszítések használatát és készítsünk alternatív dekorációt, olyan anyagokból, amelyek nem okoznak egészségügyi problémát.

Az univerzális megoldás

Hungarocellmorzsa és konfetti helyett egyaránt használhatunk nyers rizst vagy ízesítés nélküli pattogatott kukoricát, amelyet ételszínezékkel még izgalmasabbá tehetünk. Ezek nem okoznak komoly emésztőrendszeri bántalmakat az állatnak és feltakarításuk sem nehezebb, mint a lehullott konfettié. Popcornból akár füzért is készíthetünk, ezért a girlandok helyettesítésére is alkalmas, és tehetünk belőle a fenyőre is, amivel ugyancsak csökkentjük a kockázatát annak, hogy kisállatunk, főként kutyusunk olyasmit csenjen el a karácsonyfáról, amitől beteg lehet.

Füzérekhez csonthéjas (mogyoró, dió, makk) vagy nem mérgező bogyósterméseket, esetleg száraztésztát is használhatunk, ezek szintén kevésé károsak, mint a műanyag vagy papír változatok.

Extrém finomságok

A karácsonyfát és a lakás többi részét egyaránt díszíthetjük aszalt, szárított gyümölcsökből (áfonya, alma, narancs) és fűszerekből (fahéj, szegfűszeg) készült dekorációval. Ezeket szorosan egymás mellé fűzve, kis ügyességgel különböző formákat hozhatunk létre, amelyek remekül helyettesítik a veszélyes anyagból készült termékeket. Nagyon fontos tudni, hogy amennyiben állatunk olyasmit evett, ami madzagra, cérnára van fűzve akkor mindenképpen keressük fel állatorvosunkat. A lineáris idegentestek jelenléte a bélcsatornában nagyon veszélyes lehet, ha a zsinór egyik vége elakad. Lehetőleg az összes ehető füzért tartsuk távol kedvenceinktől.

Források: petinsurance.com / petmd.com / goodtoknow.co.uk

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem