Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Vigyázz, kész, rajt! A megfelelő téli mancsápolás

2016. január 29.

Vigyázz, kész, rajt! A megfelelő téli mancsápolás

A kutyusoknak időjárástól függetlenül szükségük van a kinti testmozgásra, nagy sétákra. A hideg időszakokban azonban vigyáznunk kell kedvencünk tappancsára.

A jeges hó, a durva kavicsok felsérthetik a talppárnáikon lévő vastagabb bőrt, a só pedig marja a tappancsokat.  Lehetőleg kerüljük a sózott útszakaszokat, ha kistestű kutyánk van, akkor ezeken a területeken inkább vegyük őt ölbe. A feltöredezett talppárna, a repedezett bőr igen kellemetlen, fájdalmas. Elővigyázatosságból legjobb speciális védőkrémet dörzsölni állatkánk tappancsaira. A krém ápolja a talppárna bőrét, valamint bizonyos fokú védőréteget is képez. Érdemes a talppárnák közötti szőrt rövidre vágni, hogy a jégdarabok, hórögök, kavicsok ne tudjanak beletapadni.

http://www.fressnapf.hu/more-for-cats-and-dogs-ollo-kerek-vegu-talp-szem-ful/

Amint visszatérünk a sétáról, azonnal mossuk le a tappancsokat bőséges mennyiségű langyos vízzel, és töröljük őket szárazra, szükség esetén újra bekenhetjük őket mancsápoló krémmel. A kutyacipő is jól működhet, ha kedvencünk különösen érzékeny és elviseli magán, vagy valamilyen sérülés miatt kell fokozottan védeni a mancsokat. Ígérjük, ezek a legjobb módszerek arra, hogy segítsünk négylábúnknak a tél átvészelésében – mancs a szívre!

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem