Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Vizes kalandok: hogyan érjük el, hogy cicánk ősszel is eleget igyon?

2015. szeptember 16.

Vizes kalandok: hogyan érjük el, hogy cicánk ősszel is eleget igyon?

Nyáron a nagy melegben, ahogy az emberek, úgy a cicák is szívesebben fogyasztanak több folyadékot. De hogyan vegyük rá a többnyire hírhedten keveset ivó kedvencünket, hogy a hűvösebb évszakban is a szervezetük igényeinek megfelelő mennyiségű vizet fogyasszanak? Az ivartalanított szobacicák hajlamosabbak a húgyúti megbetegedésekre, amelynek megelőzésében az egyik nagyon fontos szempont megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása.

  1. Válasszunk nedves eledeleket

A konzerveknek jóval nagyobb nedvességtartalma van, mint a szárazeledeleknek. Ez talán a legegyszerűbb módja annak, hogy több vízhez jusson cicánk.

http://www.fressnapf.hu/moments-cicakonzerv-csirkemell-140g/

Ha bársonytalpúnk valamiért nem enné meg a nedves eledelt, akkor a száraz táphoz adjunk hozzá egy kis vizet vagy húslevest, így valószínűleg szívesebben fogyasztja majd.

  1. Gyakoribb etetés, kisebb adagok

Mivel étkezés után kedvencünk szomjas lesz, kipróbálhatjuk azt is, hogy többször adunk neki kevesebb ételt, így valószínűleg többször találjuk majd az itatónál is.

  1. Helyezzünk ki több helyre is itatótálat vagy önitatót

Ha a ház vagy az udvar több pontján is talál itatót cicánk, akkor jó eséllyel többször fogyaszt majd egy kevés vizet napi sétája vagy vadászata során.

http://www.fressnapf.hu/anione-kavics-alaku-onetetoonitato-cicaknak/

  1. Ügyeljünk az elhelyezésre

Figyeljünk arra, hogy állatkánk itatója ne az alom közelében legyen, mert ez könnyen elveheti a kedvét a felfrissüléstől.

  1. Rendszeresen töltsük újra az itatókat

A cicák leginkább a friss vizet szeretik, így naponta legalább egyszer alaposan mossuk ki tálkájukat, és töltsük tele újra friss, hideg vízzel.

  1. Engedjünk többször vizet a csapból

Ha minitigrisünk kedveli a folyó vizet, akkor időnként úgy is rávehetjük arra, hogy többet igyon, hogy megnyitjuk a csapot, és hagyjuk, hogy kedvencünk játsszon a vízzel és fogyasszon belőle. Akár reggeli-esti napi rutint is kialakíthatunk.

  1. Ízesítsük meg a vizet

Több víz fogyasztására ösztönözhetjük cicánkat azzal, ha megízesítjük a vizét egy kis tonhallével vagy húslevessel.

  1. Szerezzünk be cicaszökőkutat

Sok macska kedveli a folyó vizet, így egy szökőkút, amelyből bármikor ihat kedvencünk, nem csak jól mutat majd a lakásban, de cica-egészségügyi szempontból is praktikus.

  1. Vásároljunk különböző tálakat

A macskák nagyon válogatósak, szinte mindenben. Lehet, hogy ez alól négylábúnk esetében az itatótál sem kivétel. Így, ha tehetjük, próbáljuk meg többféle eszközből (üveg, rozsdamentes acél, kerámia, műanyag) is megitatni, hátha valamelyikből szívesebben, és többet iszik majd.

http://www.fressnapf.hu/anione-kavics-alaku-etetotal-cicaknak-bezs-szinu/

http://www.fressnapf.hu/anione-fem-etetotal-cicaknak-2/

http://www.fressnapf.hu/anione-keramia-etetotal-cicaknak-pottyos/

http://www.fressnapf.hu/anione-muanyag-etetotal-cicaknak-rozsaszin/

Forrás: catbehaviorassociates.com/catster.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem