Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

A yorki kutyám állandóan vakarja a fülét és az állát. Fülgyulladása volt amit kikezeltek.Volt egy megfázása nagyon sokszor pisilt amire kapott antibiotikumot. Meggyógyult mindkettőből , de a vakaródzás maradt. Nem bolhás. Bűzmirigye rendben. Kiváló minőségű tápot kap ami gabona és baromfimentes. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit tehetnék. Előre is köszönöm, hogy megtisztel a válaszával.

2015.02.28

Állatorvos

Mindenképpen vigye orvoshoz a kutyát. Meg kell vizsgálni a kutya bőrét az érintett területeken. A vakarózás hátterében számos dolog állhat, például allergia is. Allergiát számos dolog okozhat. Ha az állatorvosi vizsgálatok során az allergia diagnózisa válik valószínűvé, akkor abban az irányban kell megkezdeni a kezelést. Vannak helyi kezelésre alkalmas szerek (pl.: Cortavance spray), jótékony hatásúak az allergiás állatoknak kifejlesztett speciális samponok (pl.: Allermyl, Ermidra). Érdemes omega 3- omega 6 zsírsavakat tartalmazó készítményeket adni. Érdemes allergiás állatoknak való speciális tápot etetni. Léteznek gyógyszerek, amelyekkel tünetileg lehet kezelni az állatokat. Léteznek allergiatesztek, amelyek elvégzése után deszenzibilizáló injekciókúrára van lehetőség. Beszéljen állatorvosával.

Vissza a kérdésekhez