Új vagy még itt? Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy 10%-os kuponnal

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

3+1 tipp a kutyaház téliesítéséhez 

2023. október 31.

A kinti kutyák a gazdáiktól függenek, az emberek feladata az, hogy megóvják kedvenceiket a téli hidegtől, a széltől és a csapadéktól. Mivel egy kutyának a saját testhője az, ami felmelegíti őt a kutyaólban, ezért nagyon fontos a ház mérete és hőmegtartó képessége. Természetesen az ebnek fel kell tudnia állnia és meg kell tudnia fordulnia a házikóban, de ehhez nem kell nagyobbnak lennie, mint például a kutya testének háromszorosa. Ám, a méreten kívül más szempontokat is figyelembe kell vennünk.

 1. Repedések eltüntetése 

Gondosan vizsgáljuk át a kutyaházat, nincs-e valamilyen sérülés vagy repedés a falakon, a padlón, esetleg a tetőn. Kérjünk meg valakit, hogy nézzen be a kutyaólba, miközben mi kívülről egy zseblámpával világítunk rá. Ha repedések vagy lyukak vannak a házon, akkor bejut a fény a belsejébe. Az ilyen apróbb réseket könnyedén eltüntethetjük vízálló szilikon tömítéssel. 

2. Ajtó felszerelése 

A hidegebb napok érkezése előtt javasolt a bejáratot is téliesíteni, vagyis mérjük le a kutyaház ajtajának a szélességét és a hosszát, majd vágjuk ki a kapott méretet egy gumiszőnyegből. Ha ezt felülről felszögeljük, akkor könnyedén tud ki-be közlekedni az eb, ugyanakkor a lengőajtó bent tartja a meleget és kint tartja a hideg szelet. Jó megoldás lehet egy Trixie átlátszó kutyaházfüggöny felerősítése is. A fagyálló szalagok akár -40 °C-ig megőrzik rugalmasságukat és segítenek megelőzni a kutyaház kihűlését. 

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/kutyahazfuggony-atlatszo-pvc-s-20x35cm/

3. Szalma behelyezése 

A kutyaól aljára körülbelül 15 cm magasságig helyezzünk be száraz, pormentes szalmát. A szalma szigeteli a házikó padlóját, és megtartja a meleget. Ha sok szalmát teszünk a házikóba, azzal különösen kényelmes „fészket” biztosíthatunk háziállatunknak. Az almot heti rendszerességgel javasolt tisztára cserélni. 

Jó, ha tudjuk, hogy a törölközők és takarók télen nem feltétlen megfelelőek, ugyanis, ha nedvesség éri őket, akkor nehezen száradnak meg, jegessé válhatnak, így nem tudják melegen tartani bundás barátunkat, és kifejezetten kellemetlenné válhat a rajtuk való fekvés. 

+1 A ház elhelyezése 

Fontos, hogy a kutyaház olyan helyen legyen, ahol a lehető legkevésbé érheti közvetlen szél és csapadék. Ha lehetőségünk van rá, tegyük a veranda alá vagy a garázsba. Jó ötlet lehet egy, a kutyaól méretével megegyező vagy annál nagyobb raklapot betennünk a házikó alá, így kisebb eséllyel jut be alulról a csapadék. A kettő közé tehetünk hungarocellt is a jobb szigetelés érdekében. 

Nem akarsz lemaradni legújabb cikkjeinkről?

Iratkozz fel!

További tartalmak

Tavaszi vedlés? Mutatjuk, hogyan segíthetsz kedvencednek megszabadulni a téli bundától

Tavaszi vedlés? Mutatjuk, hogyan segíthetsz kedvencednek megszabadulni a téli bundától

3+1 tipp szabadtéri programokhoz

3+1 tipp szabadtéri programokhoz

Hogyan segítsük kutyánkat kutyatámadás után

Hogyan segítsük kutyánkat kutyatámadás után

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megajándékozhassunk
egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.