Új vagy még itt? Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy 10%-os kuponnal

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

3+1 tipp a zökkenőmentes karácsonyhoz cicánkkal

2023. november 29.

A legtöbben ilyenkor már gőzerővel készülünk a karácsonyra, de cicagazdiként nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy otthonunknak macskabarátnak kell maradnia. Az ünnepi dekoráció látványa, az új illatok és hangok csábítóak lehetnek a kíváncsi minitigrisek számára. A kölykök és a játékos felnőttek sérülnek meg a leggyakrabban ebben az időszakban, az idősebbekre pedig a stressz lehet negatív hatással. Néhány tipp segíthet abban, hogy problémamentesen teljen a karácsony bársonytalpúnkkal.

1. Legyen biztonságos a karácsonyfa!

A legtöbb cica különösen izgatottá válik, ha bekerül a lakásba egy nagy karácsonyfa, hiszen ők azt látják, hogy tele van csillogó macskajátékokkal. Ám, a fenyőfa önmagában is veszélyt jelenthet a háziállatokra.

– Ha élő fánk lesz, akkor fedjük majd le a vizét például alufóliával, hogy biztosan ne tudjon inni belőle kistigrisünk.
– A fa részei, illetve a különféle díszek a rágcsálás során, valamint lenyelés esetén komoly sérüléseket okozhatnak. A törékeny dekorációkat javasolt a fa magasabb pontjaira helyezni vagy a dobozban hagyni.
– Ha a macska felmászik a fára, esetleg feldönti, az szintén sérüléssel járhat. Amennyiben kifejezetten nagy érdeklődést mutat kedvencünk a karácsonyfa iránt, akkor javasolt olyan helyiségbe tenni, amit el tudunk zárni előle, amíg nem vagyunk otthon vagy amíg nem tudunk figyelni rá.

2. Rejtsük el az elektromos vezetékeket!

Cicánk számára a hosszabbítókábel és a fényfüzér is egy olyan zsinórnak tűnhet, amely tökéletes eszköz a mókázáshoz. Az utóbbi a világító effektnek köszönhetően még inkább figyelemfelkeltő és vadászatra ösztönző lehet. Ha bársonytalpúnk megpróbál játszani az elektromos vezetékekkel és megrágja őket, akkor megéghet vagy áramütést szenvedhet. Égősort csak olyan magasságba helyezzünk, ahol a háziállatunk már biztosan nem éri el, a földön futó vezetékeket pedig próbáljuk meg elrejteni például kábelcsatorna segítségével.

3. Égő gyertya és kandalló – csak felügyelettel!

A gyertyák és a kandalló melege is mágnesként vonzhatja a doromboló kedvenceket. Egyes cicák pedig előfordulhat, hogy túlságosan közel merészkednek hozzájuk, ami által akár a bajuszuk is megéghet. További probléma lehet, ha a macska leveri a gyertyát, mert akkor egy pillanat alatt tűz keletkezhet az otthonunkban. Ezért nagyon fontos, hogy soha ne hagyjunk égő gyertyát és kandallót felügyelet nélkül! Szükség esetén kerítsük el a kandallónak azokat a felmelegedő részeit, amelyek megégethetik a mancsokat.

+1 Ne egyen a cica emberi ételt!

Természetes, hogy minitigrisünket is kényeztetni szeretnénk néhány ünnepi falattal, és ez nem feltétlenül rossz, csak arra ügyeljünk, hogy ne kapjon olyan ételt cicánk, amely megbetegítheti őt. A hagyma, az avokádó, a csokoládé és az alkohol például mérgező a macskák számára, a zsíros vagy tejet is tartalmazó fogások pedig hasmenést okozhatnak.

Egy vékony szelet, fűszermentes, sovány sülthús elfogyasztásából még nem lehet baj, de ne hagyjuk, hogy megkóstolja a cica a mártást vagy lenyalogassa a tejszínhabot a süteményről. A legbiztonságosabb, ha karácsonyi jutalomfalatokat vásárolunk kedvencünknek, és azokból kínáljuk őt, amikor velünk szeretne enni. Ügyeljünk arra, hogy macska napi táplálékbevitelének legfeljebb 10 százalékát tegyék ki az extra finomságok.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/multifit-naturelle-adventi-naptar-macska-150g/

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/real-nature-wilderness-macska-jutalomfalat-tonhal-10g/

Nem akarsz lemaradni legújabb cikkjeinkről?

Iratkozz fel!

További tartalmak

3+1 tipp a zökkenőmentes karácsonyhoz cicánkkal

3+1 tipp a zökkenőmentes karácsonyhoz cicánkkal

Így készítsd fel cicádat a télre

Így készítsd fel cicádat a télre

Hogyan készülj fel egy cica befogadására?

Hogyan készülj fel egy cica befogadására?

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megajándékozhassunk
egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.