Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

3+1 tipp, hogy jó fotókat készíthess blökidről!

2022. június 09.

3+1 tipp, hogy jó fotókat készíthess blökidről!

Nem egyszerű igazán jó képeket készíteni a kutyusokról, hiszen szinte soha nem akarnak a kamerába vagy a telefonba nézni. Ráadásul a vaku használatával készült fotó általában borzasztóan néz ki, nélküle pedig sokszor olyan sötét a kép, hogy nem tudni hol ér véget az eb és hol kezdődik a kanapé. Ahhoz, hogy a lehető legjobb portrék készüljenek a négylábúakról, érdemes megfogadni néhány tanácsot.

Megfelelően időzítsünk

Ha akciófelvételeket szeretnénk, akkor még a napi hosszú séta előtt iktassuk be a fotózást, ha viszont azt szeretnénk, hogy kedvencünk nyugodt és derűs legyen, akkor a kilométerek megtétele után fotózzunk.

Hagyjuk, hogy kutyánk megszokja a kamerát

A fényképezéskor hallható hangok és a bekapcsolt vaku eleinte zavarhatja az ebet. Hagyjuk, hogy bundás pajtásunk megszimatolja a kezünkben lévő gépet vagy telefont, majd kezdjük el lazán fotózni a környezetet.

Ha azt látjuk, hogy a kutyus hozzászokott a kamera jelenlétéhez, akkor elkezdhetünk róla is fotókat készíteni. Ha előveszünk egy csomó finomságot és háziállatunk arcába toljuk a kamerát, miközben magas hangon kijelentjük, hogy „Anya most lefényképez!”, az biztosan nem fog segíteni. Próbáljunk a lehető legtermészetesebbek lenni.

Lőjünk sok képet

Ez valójában a fotózás első szabálya, bármi vagy bárki is legyen a modell. Minél több képet készítünk, annál nagyobb az esélye annak, hogy lesz köztük néhány lenyűgöző felvétel. Ha nem mobilt, hanem fényképezőgépet használunk, érdemes lehet egy extra akkumulátort is magunknál tartanunk.

Kapcsoljuk ki a vakut

Az erősen világító fény bánthatja az eb szemeit. A lehetőségekhez képest igyekezzünk természetes fényben fotózni. Ha mégis úgy látjuk, hogy szükségünk lenne plusz megvilágításra, mert már sötétedik, vagy nem jut be elég napfény az ablakokon keresztül, akkor használjunk fényképezőn kívüli vakut felfelé fordítva, hogy a mennyezetről verődjön csak vissza a fény. Így nem csak az állat számára lesz könnyebben elviselhető a világítás, hanem a felvétel is természetesebb hatású lesz.

Menjünk le a kutya szintjére

Ha bundás barátunk fölé állunk és lenézünk rá a kameránkkal, akkor minden képünk olyan lesz, mint mindenki másé. Térdeljünk vagy üljünk le a földre, ha kell, hasaljunk le, szóval tegyünk meg bármit annak érdekében, hogy szemtől szembe kerüljünk kutyánkkal.

Figyeljünk a háttérre

Az egyszerű hátterek, mint például a fehér homokos tengerpart vagy a zöld fák kiemelik a kutyát. Ügyeljünk arra, hogy kedvencünk jól látható legyen, ő legyen fókuszban, valamint arra is, hogy ne úgy nézzenek ki az ágak, mintha az eb fejéből nőnének ki. A színekre szintén figyelni kell, fekete kutyánál ne fekete legyen a háttér, barnánál ne barna stb.

Hívjunk segítséget

Egy csipogó játék segíthet abban, hogy négylábúnk felénk nézzen, amikor szeretnénk, de tartsuk szem előtt kedvencünk személyiségét, hiszen egyes kutyusok képesek nagyon gyorsan felpörögni játékok jelenlétében, így a várthoz képest ellenkező hatást érhetünk el.