Új vagy még itt? Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy 10%-os kuponnal

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

3+1 tipp kezdő hüllőtartóknak

2023. április 28.

A különböző hüllők más-más szükségletekkel rendelkeznek és a gondozásuk sem egyformán nehéz vagy egyszerű. Míg leopárdgekkó és gabonasikló mellett bátran dönthetnek a kezdő hüllőtartók is, addig például egy anolisz vagy egy óriáskígyó már több szakértelmet igényel. Amikor még tapasztalatlanok vagyunk, olyan hidegvérűt ajánlott választanunk, amely képes elviselni az alkalmi hibákat, valamint immunis a betegségekkel és a stresszel szemben. Emellett, mielőtt hazavinnénk valamilyen különleges élőlényt, további tanácsokat is érdemes megfogadnunk.

1. Gondoljuk át, milyen hüllőt szeretnénk

Ha a gyíkok keltették fel az érdeklődésünket, akkor első hüllőnek jó választás lehet egy leopárdgekkó vagy egy szakállas agáma. Ha inkább a kígyók megjelenése nyűgöz le minket, akkor először próbálkozzunk királypitonnal vagy gabonasiklóval. Ezek az állatok általában kedvelik az emberek jelenlétét, nem igényelnek túl sok figyelmet, könnyen kezelhetőek, és valószínűleg a gondozásuk sem jelent majd különösebb problémát.

2. Végezzünk kutatást a kiválasztott hüllővel kapcsolatban

Ez minden háziállatra igaz, de a hüllőkre különösen, hogy nem szabad őket a pillanat hevében megvásárolnunk, főleg, ha még nem volt semmilyen hidegvérűnk. Minden faj igényel egy bizonyos szintű törődést, de néhánynak kifejezetten egyedi szükségletei vannak, és meg kell győződnünk arról, hogy ezekkel nem csak tisztában vagyunk, de ki is tudjuk őket elégíteni. És itt nem csak a tudásunkra, valamint a szabadidőnkre kell gondolnunk, hanem bizony az anyagiakra is.

3. Készítsünk tervet a gondozásról

Egy hüllő rendszeres kiadásokkal jár. Írjunk egy listát azokról a termékekről, amiket be kell szereznünk már az első napra, és azokról is, amiket időközben kell majd cserélnünk. A terrárium, a különféle fűtő- és világító berendezések, a mérőeszközök, a szubsztrátum, az etetők és itatók, a tisztítóeszközök, az eleségek, a vitaminok, valamint az egyéb berendezési tárgyak mind-mind olyan dolgok, amelyek megvásárlása elengedhetetlen, ha hüllőt szeretnénk tartani. És bár úgy tűnhet, hogy a hidegvérűeknek nincs szükségük annyi állatorvosi ellátásra, mint a kutyáknak vagy a macskáknak, azért évente egyszer rajtuk is javasolt elvégeztetni egy-egy általános vizsgálatot, és sajnos betegségek is megjelenhetnek az ő esetükben is.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/dophin-digitalis-homero-terrariumba/

A megfelelő környezet kialakítása, a helyes táplálás, illetve a terrárium rendszeres karbantartása évekkel később is ugyanolyan fontos, mint az első napokban. Csak ezek betartásával lehet kedvencünknek boldog, egészséges és hosszú élete mellettünk.

+1 Vegyük figyelembe kikkel élünk együtt

Bár a hüllők a legtöbb embernek kiváló házikedvenceivé válhatnak, veszélyesek lehetnek az immunhiányos személyekre nézve. Ha nálunk vagy valamely családtagunknál fennáll valamilyen betegség, mindenképp javasolt konzultálnunk az orvosunkkal, majd mérlegelnünk a kockázatot. Függetlenül az egészségi állapotunktól, az állattal vagy a környezetével való érintkezés után elengedhetetlen az alapos kézmosás, kézfertőtlenítés.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/sanytol-fertotlenito-kezgel-75ml/

Nem akarsz lemaradni legújabb cikkjeinkről?

Iratkozz fel!

További tartalmak

3+1 tipp kezdő hüllőtartóknak

3+1 tipp kezdő hüllőtartóknak

7+1 érdekes tény a hüllőkről

7+1 érdekes tény a hüllőkről

Hüllők és külső élősködők

Hüllők és külső élősködők

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megajándékozhassunk
egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.