Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

3+1 tipp szabadtéri programokhoz

2024. április 02.

A tavasz talán a legjobb időszak a kinti programokhoz, érdemes ilyenkor minél több időt a friss levegőn tölteni kedvencünkkel. Persze van, amire ebben a néhány hónapban is ajánlott odafigyelnünk, de az szinte biztos, hogy sem fagyástól, sem hőgutától nem kell tartanunk. Ötleteink segíthetnek abban, hogy a tavaszi napokat változatos és biztonságos szabadtéri tevékenységekkel töltsék a gazdik és négylábúik egyaránt.

1. Sétáljunk nagyokat

Ha esetleg télen egy kicsit elkényelmesedtünk, akkor most kezdjük egyszerűen azzal, hogy felhelyezzük kutyusunkra a nyakörvet vagy a hámot, hozzákapcsoljuk a pórázt, és sétálunk egyet a környéken. Ügyeljünk arra, hogy a felszerelések ne legyenek sérültek vagy hiányosak, és jó legyen a méretük, vagyis továbbra is maximális biztonsággal töltsék be funkciójukat.

https://webshop.fressnapf.hu/termekkategoria/kutya/nyakorvek-hamok-porazok/

A séta segít fenntartani az egészséges testsúlyt, stimulálja az érzékeket és a szocializációt is fejleszti, hiszen más háziállatokkal és emberekkel is találkozhatunk az út során. Ha ennél már valami nagyobb kihívásra vágyunk, akkor vigyük el kutyánkat túrázni egy közeli tanösvényre.

2. Irány a kutyafuttató

A kutyafuttató nagyobb szabadságot adhat bundás barátunknak, hiszen itt lekerülhet róla a póráz. Fontos, hogy mindig megnézzük, hogy milyen kutyák vannak a futtatóban, mielőtt beengedjük kedvencünket. Ha kutyánk nincs hozzászokva a csoportos játékhoz, akkor először mindenképpen csak egyszerre egy kutyával engedjük össze és ha az már megy, akkor növeljük csak a játszótársak számát. Ha az eb szeret rohangálni, játszani és jól kijön más kutyusokkal, akkor ezt a programot biztosan imádni fogja. Egyesek úgy vélik, hogy a kutyafuttatók segítenek csökkenteni a viselkedési problémákat és a menhelyre beadott állatok számát is. Mielőtt közösségbe vinnénk kedvencünket, győződjünk meg arról, hogy ismeri az olyan alapvető parancsokat, mint a „Gyere”, „Ül” vagy „Marad” és ezeket minden körülmény esetén biztosan végre is hajtja, nem csak otthon, ingerszegény környezetben. Bármerre is legyünk, mindig tartsuk szemmel szőrös pajtásunkat, és szedjük fel utána az esetleges kutyapiszkot.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/fit-fun-urulekzacsko-adagolo/

3. Próbáljuk ki az agility-t

Bár az agility egyes elemeit a lakásban is gyakorolhatjuk, azért egy ilyen edzés a zöld fűben és a tavaszi napsütésben az igazi. Amennyiben háziállatunk egy szőrös energiabomba, akkor akár sportszerűen is űzhetjük az agility-t. A kezdetekhez szerezzünk be néhány akadályt hozzá, például alagutat és ugró karikát, de ne feledkezzünk meg a jutalomfalatokról és a snacktartóról sem. Ha ezek megvannak, akkor már csak türelemre, valamint következetességre lesz szükségünk, és indulhat is a tréning.

https://webshop.fressnapf.hu/termekkategoria/kutya/kikepzes/agility-kikepzes/

+1 Menjünk kempingezni

Sok ember számára a kempingezés az, ami igazán segít kiszakadni a stresszes hétköznapokból. Ez egy jó lehetőség arra is, hogy kutyánkkal új környezetet fedezzünk fel. Az új látvány és az illatok mind-mind izgalommal töltik majd el négylábúnkat, miközben fejlesztik is az érzékeit. Ami fontos, hogy vigyünk magunkkal mindent, amire a kemping során szükségünk lehet, fordítsunk különös hangsúlyt az élősködők elleni védelemre és megelőző kezelésekre, hiszen a kullancsok és szúnyogok komoly betegségek hordozói, igyekezzünk őket távol tartani kedvencünktől és persze magunktól is. A szívférgesség egyre növekvő probléma Magyarországon, ezért ha eddig nem végeztünk megelőző kezelést, netán hónapok kimaradtak, akkor keressük fel minél előbb állatorvosunkat és beszéljük meg, hogy mi a teendő.

https://webshop.fressnapf.hu/termekkategoria/kutya/bolha-kullancsvedelem/

 

Nem akarsz lemaradni legújabb cikkjeinkről?

Iratkozz fel!

További tartalmak

Tavaszi vedlés? Mutatjuk, hogyan segíthetsz kedvencednek megszabadulni a téli bundától

Tavaszi vedlés? Mutatjuk, hogyan segíthetsz kedvencednek megszabadulni a téli bundától

3+1 tipp szabadtéri programokhoz

3+1 tipp szabadtéri programokhoz

Hogyan segítsük kutyánkat kutyatámadás után

Hogyan segítsük kutyánkat kutyatámadás után

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj, hogy megajándékozhassunk egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal!


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.