Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

4 furcsa kisemlős, amit tarthatsz otthon

2019. október 05.

4 furcsa kisemlős, amit tarthatsz otthon

Ha már rendelkezünk némi tapasztalattal az állattartás terén vagy az átlagosnál több szabadidővel rendelkezünk, akkor nem feltétlen kell hörcsögöt, tengerimalacot vagy nyuszit hazavinnünk, Ha kisemlőst szeretnénk tartani. Könnyedén beleszerethetünk a kevésbé népszerű, furcsább külsejű állatkákba is, miután megismertük őket közelebbről.

  1. Csincsilla

Az egyik legaranyosabb egzotikus kisemlős a csincsilla. A csinik körülbelül 25-28 cm nagyságúak, és elölről nézve a kisnyulakra hasonlítanak. Rendkívül aktívak és játékosak, könnyű velük kapcsolatot kialakítani és bizony lesz is rá időnk bőven, ugyanis a csincsillák fogságban akár 20 évig is élhetnek.  Érdemes tudni róluk, hogy főként éjszaka aktívak, nappal nyugodt, csendre helyre van szükségük. Kézben lenni nem igazán szeretnek, de szívesen másznak ránk és fedezik fel a lakásunk különböző pontjait a felügyeletünk alatt. A magas hőmérsékletet nem viselik jól, a 24 °C feletti értékek már nem ideálisak a számukra. Ami a környezetüket illeti, fontos, hogy izgalmas legyen, tele játékokkal, hogy ne unatkozhassanak éjszaka.

  1. Sün

A sünöket bizonyára mindenki szereti, egyes fajok pedig – mint például az afrikai fehérhasú törpesünök – házikedvencként is tarthatók. Apró, sötétszínű gombszemeik és nózijuk hihetetlenül aranyossá teszik őket, de persze tüskés hátuknak köszönhetően lettek igazán különlegesek más kisállatokkal szemben. Ahogy a csincsillák, úgy a sünik is éjszakai életmódot folytatnak, napközben passzívak. Tehát akkor érdemes tüskés pajtást választanunk magunk mellé, ha szeretünk sokáig fennmaradni, mert ha korán fekvők vagyunk, akkor bizony keveset fogjuk látni kis kedvencünket. Mielőtt hazavinnénk egy törpesünt, fontos, hogy alaposan megismerkedjünk az igényeivel. Az például tévhit, hogy lehet őket tejjel etetni, ugyanis a fehér folyadék hasfájást okozhat.

  1. Cukormókus

A cukormókusok nagyon imádnivaló kis lények. Ausztráliából származnak. Alig 13 cm hosszúak, és olyan fekete szemekkel rendelkeznek, amik biztosan meglágyítják a szívünket akkor is, ha esetleg valamilyen huncutságot követtek el. Élettartalmuk körülbelül 10-13 év. Bizony ők is éjjel aktívak, napközben leginkább a házikójukban szeretnek pihenni. Egyik kedvenc tevékenységük a mászás, ezért a szélesekkel szemben inkább magasabb ketrecek a megfelelőek számukra. Ha szabadon engedjük őket, megfigyelhetjük, ahogy siklanak a levegőben. Az édességektől távol kell tartanunk őket, még akkor is, ha nevük nem is ezt sejtteti.

  1. Kopasz tengerimalac

A tengerimalacoknak van egy különleges fajtájuk, a kopasz tengerimalacok, amelyek testét, ahogy a nevükből is kiderül, nem borítja szőr. Ők sosem voltak vadon élő állatok, laboratóriumi tenyésztés során születtek meg. Mivel nincs bundájuk, nagyon érzékenyek a hidegre, csakis lakásban tarthatók. A közvetlen napfény is veszélyt jelenthet rájuk, ugyanis könnyedén leégnek. Szóval valamivel több odafigyelést igényelnek, mint szőrös társaik, cserébe viszont igazán extrém megjelenésű, szerethető háziállatokat kapunk. Ráadásul a szőrallergiások is megpróbálkozhatnak a tartásukkal.