Iratkozz fel és nyerj!

Iratkozz fel a Fressnapf Klub hírlevélre, és értesülj első kézből aktuális akcióinkról. Új klubtagjaink között ráadásul minden hónapban5 X 10 000 Ft értékű kedvezményre jogosító webshop kupont sorsolunk ki!

Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

5 alkalmazkodó kutyafajta

2023. február 01.

Háziállatot tartani nagy felelősséggel jár, egy kutya befogadása pedig különösen alapos előkészületeket igényel. Egyes kutyafajták alkalmazkodóbbak, mint mások, így a gondozásuk, illetve a nevelésük is egyszerűbb. Ha korábban nem volt még kutyusunk, akkor javasolt ezek közül a fajták közül választanunk. Persze ahhoz, hogy biztosan jó döntést hozzunk, további szempontokat is figyelembe kell vennünk.

Basset hound

A basset hound kutyákról általában elmondható, hogy alkalmazkodóak, lazák és egy kicsit lusták. Közepes méretűek, nem túl aktívak. Kiváló vadászképességgel rendelkeznek, bár ezt a legtöbb gazdi természetesen nem teszteli, amit viszont igazán nagyra értékelhetünk, hogy rendkívüli türelmük van a gyerekekhez. Mindezek mellett könnyen nevelhetőek, és nem is gondolnánk, de jól tudnak teljesíteni az egyes kutyasportokban is. Extrém módon kedvelik az embereket, így, ha rendszeresen foglalkozunk majd négylábúnkkal, biztos, hogy szoros lesz köztünk a kötelék.

Mivel a basset hound kutyák hajlamosak az elhízásra, ajánlott minden nap elmenni velük sétálni. Rövid szőrük ugyan gyakran hullik, de minimális ápolásra van szükségük. Általában jó egészségnek örvendenek.

Beagle

A beagle-ök a legkönnyebben tartható kutyafajták közé tartoznak, a legtöbbször vidámak, barátságosak, kíváncsiak. Szeretik, ha van társaságuk, kedves természetüknek köszönhetően imádnivaló szőrös családtaggá tudnak válni.

De érdemes tudni róluk azt is, hogy nagyon aktív ebek, sok mozgásra van szükségük, ezért csak akkor vigyünk haza beagle-t, ha szeretünk nagyokat sétálni és sokat játszani. Ha megfelelő helyről választunk kutyust, genetikai betegségektől egyáltalán nem kell tartanunk.

Skót juhász

Ha olyan négylábút szeretnénk, amely okos és szívesen tesz a kedvünkre, akkor egy skót juhászban biztosan nem fogunk csalódni. Híresek terelő- és védőképességükről, ugyanakkor vidéken és városban is képesek jól boldogulni. Szerethető kedvencek, akik vágynak a figyelmünkre és kifejezetten szófogadóak.

A skót juhászok megértik az emberi érzelmeket, és jól kijönnek a gyerekekkel. Gyorsan és könnyen tanulnak. Szelídek, csendesek, visszafogott személyiséggel rendelkeznek. Hetente-kéthetente meg kell fésülni a hosszú bundájukat, de szagok miatt valószínűleg nem kell aggódnunk.

Labrador

A labradorok nagyon kedvelt háziállatok, szinte bármire megtaníthatóak. Barátságos és nyitott természetüknek köszönhetően remek társak, kiváló kiállítási-, vadász-, vakvezető- vagy szolgálati kutyák is válhatnak belőlük.

Egy labrador ideális választás családok számára is, hiszen gyerekekkel és más háziállatokkal egyaránt jól kijönnek. Szeretnek játszani, szórakozni, és örülnek, ha segíthetnek. Rendkívül energikusak, akár sportolni is mehetünk velük. Rövid szőrüket csak alkalmanként szükséges ápolnunk. Általában hosszú és egészséges életet élnek.

Papillon

A legtöbb kistestű kutyához viszonyítva a papillonok feltűnően aktívak, imádnak mozogni és játszani a szabadban, de persze könnyen szórakoztathatóak és edzhetőek a lakásban is. Nagyon intelligens, engedelmes és barátságos kutyusok, kiképzésük egyszerű. Bár néhányan félénkek lehetnek, a legtöbbször jól kijönnek az idegenekkel és más háziállatokkal is. Bátran választhatjuk őket gyerekek mellé.

Közepesen hosszú, aljszőrzet nélküli bundával rendelkeznek, ettől függetlenül rendszeres szőrápolást igényelnek.

További tartalmak

3+1 tipp az élősködők elleni védelemhez!

3+1 tipp az élősködők elleni védelemhez!

Mit tegyünk, ha kutyánk allergiás?

Mit tegyünk, ha kutyánk allergiás?

Kinti, vagy benti kutyatartás?

Kinti, vagy benti kutyatartás?

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj a Fressnapf Klubba, egy kattintás:

A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható

Regisztrálok