Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

5 dolog, amire bársonytalpúdnak szüksége van

2019. október 16.

5 dolog, amire bársonytalpúdnak szüksége van

Talán nincs is jobb dolog annál, mint amikor hazaérünk, és cicánk boldogan fogad minket: felfele álló farkincával köröz körülöttünk, közben fejét időnként hozzánk dörzsöli, és magas hangon nyávog, játékra invitál minket. Ezek mind annak a jelei, hogy minitigrisünk jól érzi magát. Ám, ha nem ez történik, akkor valószínűleg változtatnunk kell az eddigieken, különösen akkor, ha szobacicánk van. 5 alapvető dologgal könnyedén elérhetjük azt, hogy macskánk szeressen velünk élni.

  1. Rengeteg testmozgás, vagyis játékidő

Egy egészséges felnőtt bársonytalpú napi 15-20 perc közös mókázást igényel. Az együtt töltött időt változatossá tehetjük különböző játékszerekkel: plüss egerekkel, csörgő vagy botos cicajátékokkal, IQ játékokkal, stb. De jó ötlet lehet finomságokat elrejteni a lakás egyes pontjain, amiket megkereshet a cica, vagy magasra mászási lehetőséget biztosítani a számára, amit szintén élvezni fog.

4CAT párna zizegő 20×15 cm

  1. Kilátás a szabadba

A macskák kíváncsi lények. Szeretnek nézelődni, és érdekli őket az, hogy mi történik körülöttük. Ha benti cicánk van, akkor szüksége lesz egy kényelmes fekhelyre az ablakpárkányon, esetleg a mellette álló könyvespolcon, hogy bármikor kinézhessen az ablakon, és örömét lelhesse a kint repkedő madarakban és az egyéb történések figyelemmel kísérésében.

Naturelly Good cica fekhely kör szürke XS 50x50x11cm

  1. Hely a karmolászáshoz

A karmok élesítése ösztönös cselekvés. A minitigrisek általában a függőleges, szizállal bevont kaparófelületeket részesítik előnyben, amelyek elég magasak és stabilak ahhoz, hogy teljesen kinyújtózkodhassanak. Macskamenta segítségével könnyedén rávehetjük háziállatunkat, hogy a kaparófát használja, de a jutalomfalatok is jelezhetik számára, hogy épp jó helyen élesíti karmait.

AniOne kaparórúd Bailey bézs 36x36x83cm

  1. Sötét hely az alváshoz

A macskák átlagosan napi 16 órát alszanak. Tehát bársonytalpúnknak szüksége van egy sötét, csendes helyre, például könyvespolcra, kartondobozra vagy egy kényelmes fekhelyre az ágyunk mellett, ahol összegömbölyödhet és pihenhet. Persze fontos, hogy ne hagyjuk, hogy a cica egész nap szundítson, mert akkor minden bizonnyal kellemetlen éjszakánk lesz mellette. Ezért is fontos, a játékra való ösztönzés minden nap.

  1. Saját toalett

Ha nem biztosítunk megfelelő alomdobozt szobatigrisünk számára, akkor bizony a lakás különböző pontjain találhatjuk majd szembe magunkat jelölésekkel. Tehát otthonunkban legalább egy cica wc-nek lennie kell, ahol az állat nyugodtan elvégezheti a dolgát. Az alomdoboz a macska méretének legalább 1,5-szerese kell, hogy legyen, amibe körülbelül 4 cm mélységű finomszemű, illatmentes macskaalmot szükséges beleszórnunk. Ügyeljünk arra, hogy a toalett olyan helyen legyen, ahol nem nagyon szoktunk közlekedni. A rendszeres takarítás is elengedhetetlen, ugyanis a megtelt wc nem lesz vonzó a macska számára, és akkor máshol fog könnyíteni magán.

AniOne cicawc Flip kék S 39×50 cm