Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

5 érv a kutyatartás mellett

2019. február 13.

5 érv a kutyatartás mellett

A kutyák hűségesek, védelmezőek, mindig örülnek, ha látnak minket, és már sok-sok éve az ember mellett élnek, hiszen a történelem első háziasított állatai közé tartoznak. A tudósok bebizonyították, hogy a kutyás gazdik sokkal többet nevetnek, mint a cicások, aktívabb életet élnek, és kevésbé depressziósak. Ha bizonytalanok vagyunk a kutyatartást illetően, vagy meg kellene győznünk róla egy családtagunkat, érdemes megismernünk a legfőbb érveket.

  1. Mosolyt csalnak az arcunkra

Egy megjelent tanulmány szerint, azok az emberek, akiknek van kutyusa, többet nevetnek. A kutatás során megkértek embereket – kutyával, cicával, kutyával és cicával, vagy egyik állattal sem rendelkezőeket – hogy jegyezzék fel, milyen gyakran nevetnek egy nap során. Azok a válaszadók, akik megosztották egy ebbel is az otthonukat, többet mosolyogtak, mint a többiek.

  1. Szociálisabb életet élünk általuk

Megállapítható, hogy azok az emberek, akik legalább egy ugató pajtással együtt élnek, sokkal közvetlenebbek és szociálisabbak, mint a háziállat nélkül élők. Hiszen, akinek kutyusa van, az legalább naponta egyszer sétálni indul kedvencével, és szinte biztos, hogy találkozik közben más kutyagazdikkal, akikkel valószínűleg rendszeresen vált is néhány szót. És persze témának is szuper egy eb. Beszélhetünk például a nevelés során történt kudarcokról vagy sikerekről, illetve az állattal kapcsolatos mókás szituációkról.

  1. Egészségesen tartanak minket

Még a betegségek megjelenésének kockázata is alacsonyabb azoknál, akiknél négylábú is lakik a házban. Például azok a gyerekek, akik kutyás családba születnek, kisebb eséllyel lesznek asztmásak vagy allergiásak.

  1. Aktívabb életet élünk velük

Az elhízás sok helyen komoly probléma, ezért nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy mennyire fontos a helyes táplálkozás és a testmozgás. Ha van kutyusunk és felelősségteljes állattartók vagyunk, akkor biztos, hogy minden nap többször is mozgunk egy kicsit, hiszen az ebet el kell vinnünk sétálni, és a játékidő is ugyanolyan fontos. Különösen sokat jelent ez a fajta mozgás az idősek esetében, akik ennek köszönhetően mentálisan és fizikailag is tovább maradnak jó állapotban, mint a kutya nélkül élő társaik.

  1. Megmenthetik az életünket

Biztosan mindenki hallott már az úgynevezett hatodik érzékről. Egy kutya különösen ajánlott epilepsziás embereknek. A speciálisan  kiképzett segítőkutyák a roham kezdete előtt kb. 15 perccel képesek jelezni felénk, hogy az be fog következni, így van időnk leülni vagy lefeküdni. És ha a roham nem ér minket váratlanul, akkor megsérülni sem fogunk egy esetleges esés következtében. Az még pontosan nem megállapított, hogy hogyan képesek erre a kutyák, de sok-sok eset bizonyítja életmentő képességüket, ráadásul nem csak ezen a téren.