Új vagy még itt? Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy 10%-os kuponnal

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

5 indok, amiért a tengerimalac nagyszerű háziállat

2021. február 02.

Háziállatot tartani mindig nagy felelősség, és alaposan meg kell fontolnunk, mielőtt meghoznánk a döntést, és hazavinnénk egy szőrös kedvencet. Ha viszont biztosak vagyunk abban, hogy el tudunk köteleződni egy szőrös családtag mellett, akkor akár kezdőként is bátran választhatunk egy tengerimalacot, vagy inkább kettőt. Mivel társas élőlények, ezért párban jobban érzik magukat, és boldogabbak lesznek együtt. De ettől nem kell tartanunk, több indok is van, amiért remek kisemlősnek bizonyulnak a malackák.

  1. Nagyon barátságosak

Persze a legtöbb kisállat barátságos, ha rendszeresem van foglalkozva velük, de talán a tengerimalacok kiemelkednek közülük ezen a téren. A nyuszik például 10 éves koruk utánra gyakran válnak agresszívvá, és a patkányok, valamint a hörcsögök esetében is gyakran fordul elő, hogy megharapják gazdájukat. A tengerimalacokra a harapás egyáltalán nem jellemző, akár még a szájukat is megérinthetjük. Mivel félénkek és nem szeretnek új dolgokat megkóstolni, ezért tévedésből sem fognak ráharapni az ujjunkra.

  1. Könnyű a gondozásuk

 Tengerimalacokat tartani nagyon egyszerű, a nagyobb gyerkőcöket is megtaníthatjuk rá. Friss ivóvízre, pormentes szénára, pelletált eleségre és zöldségekre van szükségük napi szinten. Ketrecüket hetente egyszer elegendő lehet kitakarítani, és az sem túl bonyolult. Nem kell őket ivartalaníttatni sem, hacsak nem mindenképp ellenkező neműeket szeretnénk tartani, így az orvosi költségek is minimálisak, ha nem jön közbe egy komolyabb betegség. Évente egy-két alkalomnál többször nem szabad őket megfürdetni, így ez sem vesz el sok időt. Hosszú szőr esetén fésülésre lehet szükség, illetve kb. háromhetente egyszer karomvágás lehet indokolt.

  1. Nem rosszalkodnak

A malackákra nem jellemző, hogy kárt okoznának a lakásban, akkor sem, ha esetleg szabadon engedjük őket. Nem szeretik megrágcsálni sem a bútorokat, sem a szőnyegeket. Ennek oka az lehet, hogy kissé félénk a természetük és nem érdeklik őket ezek a dolgok. Ettől függetlenül persze felügyelet alatt kell tartanunk kedvenceinket, amikor ketrecen kívül vannak, de egészen biztos, hogy nem lesznek hirtelen rossz mozdulataik, idejében el tudjuk őket kapni, ha szükséges. Viszont kisebb kellemetlenség okozhat az, hogy előfordulhat, hogy a padlón végzik el a dolgukat. Ha ebből gond lehet, akkor célszerű leterítenünk egy régi takarót vagy törölközőt.

  1. Pénztárcakímélőek

A tengerimalacokhoz néhány ezer forintért hozzájuthatunk a kereskedésekben, de érdemes lehet figyelni a közösségi oldalakat, menhelyek weblapjait, vagy a hirdető portálokat is, ugyanis sokszor örökbefogadható rágcsálókra is rá lehet találni. Ami kicsit nagyobb költség, az egy megfelelő méretű ketrec, de az etető, az itató, a széna, az alom, az eleség és a játékszerek általában nem túl drágák. Állatorvoshoz pedig nem igazán kell járni.

  1. Átlagos az élethosszuk

A kistermetű rágcsálók általában nagyon rövid ideig, mindössze 2-3 évig élnek, ám, ha megfelelően gondoskodunk malackáinkról, ők akár 4-7 éven keresztül is mellettünk maradhatnak.

Nem akarsz lemaradni legújabb cikkjeinkről?

Iratkozz fel!

További tartalmak

Tengerimalac tartás

Tengerimalac tartás

Minden, amit a tengerimalacokról tudni érdemes

Minden, amit a tengerimalacokról tudni érdemes

5 indok, amiért a tengerimalac nagyszerű háziállat

5 indok, amiért a tengerimalac nagyszerű háziállat

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megajándékozhassunk
egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.