Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

5 kutyafajta, ami kis lakásban is jól érzi magát

2019. február 22.

5 kutyafajta, ami kis lakásban is jól érzi magát

Egy új négylábú barát érkezése mindig örömteli pillanat, a boldog együttéléshez azonban számos dolgot érdemes átgondolni a kutyafajta kiválasztása során. Milyen a kutyus temperamentuma? Mennyire ragaszkodó? Mekkorára nő majd meg? Ezek a kérdések különösen fontossá válnak, ha a kutyus új otthona egy kisebb lakás lesz.

A megfelelő mozgástér hiánya számos nehézséget okozhat a gazdik és kedvencük együttélése során. Egy energiabomba kutyus szorongóvá, vagy akár depresszióssá is válhat, ha nincs elegendő mozgástere. Egy olyan kutyafajta, ami sokat ugat zavarhatja a gazdi és a szomszédok nyugalmát. Egy nagyobb méretű tappancsos pedig biztosan nem fogja jól érezni magát egy kisebb lakásban, sőt, a lakás berendezésében is kárt tehet.

A körültekintő fajtaválasztás tehát az első lépés a boldog együttélés felé. Az alábbiakban öt kutyafajtát mutatunk be, amik kis lakásban is jól érzik magukat, ha megfelelő kültéri mozgást is biztosítunk nekik.

  1. Boston Terrier

A Boston Terrier egy nagyon barátságos és kicsi kutyafajta, ő biztosan jól fogja érezni magát egy kisebb lakásban is. Nem nő nagyobbra 45-50 cm-nél, pici mérete mellett pedig nagyon aktív kutyus, imádja a sétákat. Gyengédek, szeretetteljesek, tehát valóban nagyszerű társra lelhetünk bennük. Ahhoz, hogy boldogok legyenek, nem kell mást tennünk, mint minden nap megsétáltatni és szeretni őket.

  1. Basenji

A Basenji nemcsak kisebb mérete miatt jó választás kis lakásba, hanem azért is, mert az egyik legcsendesebb kutyafajta. Gyakorlatilag „nem ugató” fajta, ami a szomszédokat is boldoggá fogja tenni. Ritkán nőnek 45 cm-nél nagyobbra és általában alig érik el a 12 kg-os súlyt.

  1. Havanese

A Havanese kutyusok nagyon barátságosak az emberekkel és rengeteg szeretet adnak, ráadásul apró méretük miatt kislakás-barátok is. Azt azonban fontos megemlíteni, hogy nagyon energikus kutyafajtáról van szó, ezért sok közös beltéri-, és kültéri időtöltést igényelnek a gazdival. Általában maximum 30 cm nagyra és csak pár kilósra nőnek meg, tehát igazán helytakarékosak.

  1. Manchester Terrier

A Manchester Terrier talán egy kevésbé ismert kutyafajta, pedig nagyszerű társ lehet egy kisebb lakásban. Rendkívül intelligens kutyusról van szó, ami az átlagosnál nagyobb mentális stimulációt igényel, ezért a napi játékidő nem lehet alku tárgya. Játékosságuk és apró méretük miatt, bearanyozzák a gazdi mindennapjait és jól érzik magukat kisebb térben is.

  1. Si-cu

A Si-cu több törődést igényel a korábban bemutatott kutyafajtákhoz képest, viszont ha bevállaljuk, nagyszerűen fogja érezni magát egy aprócska helyen is. Egy si-cu tökéletes társ, szeret mindig a gazdi közelében lenni, igazi öleb. Imádnivaló fajta, nagyon nyugodt, ezért a szomszédokat sem fogja zavarni. Természeténél fogva nagyon jól kijön a gyerekekkel és más házikedvencekkel is.