Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

5 szuper termék kutyusoknak a hideg időre!

2021. november 18.

5 szuper termék kutyusoknak a hideg időre!

A téli hónapok igazán remekül telhetnek négylábú barátunk társaságában: nagyokat sétálhatunk a csodás tájban gyönyörködve, hancúrozhatunk a hóban vagy összebújhatunk a puha takaró alatt. De persze az alacsony hőmérséklet kellemetlenségeket is okozhat: fázó állatot, repedezett mancsokat és kevesebb szabadban töltött időt.

Ahhoz, hogy kedvencünk télen is nagyszerűen érezze magát kint és bent egyaránt, fontos, hogy beszerezzünk a számára néhány szuper terméket, melyek biztosan megkönnyítik a mindennapokat.

  1. Kutyakabát

Azoknak a kutyusoknak, amelyek vékonyabb bundával rendelkeznek, egy kényelmes kabát segíthet abban, hogy kevésbé fázzanak odakint. Ügyeljünk arra, hogy a kiválasztott ruhadarab kiváló minőségű, víz- és szélálló legyen, illetve pontosan megfeleljen kedvencünk méreteinek, vagyis ne legyen túl szűk, de túl bő sem. 

Nem minden kutya viseli el magán könnyedén a ruhákat, ezért még a lakáson belül érdemes elkezdeni hozzászoktatni háziállatunkat. Eleinte csak 1-2 percre adjuk rá a kabátot, majd fokozatosan emeljünk az időn.

  1. Kutyacipő

A mancsok védelme szintén elengedhetetlen. Nem csak a hidegtől, hanem például a jégtől, a sótól és az egyéb vegyszerektől is óvnunk kell a tappancsokat. A téli kutyacipők erre remek megoldást jelenthetnek, amennyiben kutyusunk képes lesz szívesen hordani őket. Ahogy a kabát esetében, úgy a kiscipőknél is nagyon fontos a tökéletes méret kiválasztása, valamint ajánlott még a szobában elkezdeni az ismerkedést az új kiegészítőkkel.

  1. Mancsvédő krém

A kutyusok érzékeny mancsai kiszáradhatnak, irritálódhatnak és megrepedezhetnek a hidegtől. Ha bundás barátunk nem viseli el lábain a cipőket, akkor érdemes indulás előtt mancsvédő krémmel bekenni a tappancsait. Nem csak védelmet nyújt az esetleges fagy és só okozta sérülésekkel szemben, hanem kényelmesebbé is teszi a sétát, és gyógyítja is a már száraz, repedezett mancsokat.

  1. Interaktív játék

A mínusz fokok és a rövidebb nappalok miatt kutyusunk valószínűleg a megszokottnál jóval több időt fog a négy fal között tölteni. Egy interaktív játékszer segíthet mentálisan és fizikailag is stimulálni pajtásunkat a lakáson belül is. Emellett pedig közös, mozgásra és gondolkodásra ösztönző játékokat is kitalálhatunk, csinálhatunk például akadálypályát vagy elrejthetünk dolgokat, amiket meg kell keresnie kedvencünknek.

  1. Fekhely

Akár beltérben is fázhat az eb, különösen éjszaka, amikor csökken a hőmérséklet. Tartsuk háziállatunkat komfortosan és melegen egy kényelmes és minőségi kutyafekhellyel. Szükség esetén fűtőpárnát is választhatunk alá, így biztosan nem okoz majd gondot a hideg padlólap.