Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

5 tipp ahhoz, hogy terráriumod szökésbiztos legyen!

2022. október 27.

Ha valamilyen hüllőt vagy esetleg pókot szeretnénk tartani, akkor mindenképp szükségünk lesz hozzá egy terráriumra. A terrárium egy főleg erős üveglapokból készült „doboz”, melyet arra terveztek, hogy növényeket és állatokat tarthassunk benne ellenőrzött környezetben. Ez olyan, mintha beköltöztetnénk az otthonunkba egy darabot egy idegen tájból, így jobban megismerhetjük azt és örömünket lelhetjük benne.

Hogy pontosan milyen élővilágot jelenítsünk meg a nappaliban, azt alaposan meg kell fontolnunk, hiszen rengeteg lehetőség közül választhatunk, de a legfontosabb az, hogy mi lenne a legjobb a háziállat és a családunk számára. Emellett pedig több más tényezőt is figyelembe kell vennünk.

A megfelelő terrárium kiválasztásakor olyan szempontokra kell ügyelnünk, mint, hogy mekkora lesz kedvencünk, ha felnő, milyen korú most, illetve milyen típusú állat. Befolyásolhatja a döntésünket, hogy mennyire könnyű beszerezni az adott élőlényt, milyen kezdeti költségekkel kell kalkulálnunk, és mekkora teret tudunk hozzá biztosítani a lakásban.

Miután kitaláltuk, hogy milyen hidegvérűt vagy éppen nyolclábút szeretnénk, akkor elkezdhetjük berendezni számára a tökéletes terráriumot.

Ne felejtsük el, hogy egyes kígyók és gyíkok meglehetősen nagyra nőhetnek, de sokszor a kisebbek is szeretik, ha elegendő helyük van a mozgáshoz, továbbá többféle területet is biztosítanunk kell a számukra, például napozásra, elrejtőzésre, hűsölésre és úszásra alkalmasat. Tehát a terráriumot aszerint válasszuk ki, hogy mekkora lesz kedvencünk, nem pedig aszerint, hogy mekkora most, és gondoljunk a berendezésre is.

Egyes hüllőknek nagyon különleges igényei vannak a fűtés és a világítás terén. Ezért létfontosságú, hogy megfelelő fényforrásokat és mérőeszközöket vásároljunk. Hidegvérűtől függően kivitelezhető lehet az, hogy ugyanaz a termék biztosítja egyszerre a fényt és a meleget is, de esetenként szükség lehet külön hőpárnára vagy hőszalagokra is.

Az aljzat, a kiegészítő felszerelések és a növények összeválogatásakor ügyeljünk arra, hogy a terrárium minél jobban hasonlítson az állat természetes élőhelyéhez. Kizárólag olyan termékek kerüljenek a terráriumba, amelyek biztosan nem jelentenek veszélyt kedvencünkre nézve.

Tippek a szökésbiztos terráriumhoz

Bármilyen álomotthont is alakítsunk ki, minden esély megvan rá, hogy hüllőnk megpróbál majd meglépni. Hogy a szökési kísérlet ne válhasson sikeressé, érdemes lehet néhány tanácsot megfogadnunk.

1. Mindig legyen a terráriumnak teteje: rögzítsünk a felső peremekre drót- vagy légzőhálót.
2. Figyeljünk a résekre: győződjünk meg arról, hogy egyik lyuk sem akkora, hogy kiférjen rajta háziállatunk.
3. Minőségi termékeket válasszunk: fontos, hogy a hüllő ne tudja felnyomni vagy elrágni a terrárium fedelét
4. Mindig zárjuk vissza a terrárium ajtaját: ha a hidegvérű szökni szeretne, akkor egy pillanat is elég lehet neki, ezért soha ne hagyjuk nyitva az ajtót egy kis időre sem.
5. Kenjünk egy kis vazelint a felső peremek alá: egyesek szerint ez egy jó megoldás lehet, hogy ne jusson el a terrárium tetejéhez a hüllő, de mivel a hidegvérűek bőre nagy áteresztőképességgel rendelkezik, ezért a krémmel való érintkezés nem egészséges a számukra, így ez a legkevésbé javasolt.

További tartalmak

5 tipp ahhoz, hogy terráriumod szökésbiztos legyen!

5 tipp ahhoz, hogy terráriumod szökésbiztos legyen!

Élő növények előnyei a terráriumban

Élő növények előnyei a terráriumban

Mi az a bioaktív terrárium és miért jó hüllőknek?

Mi az a bioaktív terrárium és miért jó hüllőknek?

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj a Fressnapf Klubba, egy kattintás:

A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható

Regisztrálok