Új vagy még itt? Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy 10%-os kuponnal

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

5 tipp ahhoz, hogy terráriumod szökésbiztos legyen!

2022. október 27.

Ha valamilyen hüllőt vagy esetleg pókot szeretnénk tartani, akkor mindenképp szükségünk lesz hozzá egy terráriumra. A terrárium egy főleg erős üveglapokból készült „doboz”, melyet arra terveztek, hogy növényeket és állatokat tarthassunk benne ellenőrzött környezetben. Ez olyan, mintha beköltöztetnénk az otthonunkba egy darabot egy idegen tájból, így jobban megismerhetjük azt és örömünket lelhetjük benne.

Hogy pontosan milyen élővilágot jelenítsünk meg a nappaliban, azt alaposan meg kell fontolnunk, hiszen rengeteg lehetőség közül választhatunk, de a legfontosabb az, hogy mi lenne a legjobb a háziállat és a családunk számára. Emellett pedig több más tényezőt is figyelembe kell vennünk.

A megfelelő terrárium kiválasztásakor olyan szempontokra kell ügyelnünk, mint, hogy mekkora lesz kedvencünk, ha felnő, milyen korú most, illetve milyen típusú állat. Befolyásolhatja a döntésünket, hogy mennyire könnyű beszerezni az adott élőlényt, milyen kezdeti költségekkel kell kalkulálnunk, és mekkora teret tudunk hozzá biztosítani a lakásban.

Miután kitaláltuk, hogy milyen hidegvérűt vagy éppen nyolclábút szeretnénk, akkor elkezdhetjük berendezni számára a tökéletes terráriumot.

Ne felejtsük el, hogy egyes kígyók és gyíkok meglehetősen nagyra nőhetnek, de sokszor a kisebbek is szeretik, ha elegendő helyük van a mozgáshoz, továbbá többféle területet is biztosítanunk kell a számukra, például napozásra, elrejtőzésre, hűsölésre és úszásra alkalmasat. Tehát a terráriumot aszerint válasszuk ki, hogy mekkora lesz kedvencünk, nem pedig aszerint, hogy mekkora most, és gondoljunk a berendezésre is.

Egyes hüllőknek nagyon különleges igényei vannak a fűtés és a világítás terén. Ezért létfontosságú, hogy megfelelő fényforrásokat és mérőeszközöket vásároljunk. Hidegvérűtől függően kivitelezhető lehet az, hogy ugyanaz a termék biztosítja egyszerre a fényt és a meleget is, de esetenként szükség lehet külön hőpárnára vagy hőszalagokra is.

Az aljzat, a kiegészítő felszerelések és a növények összeválogatásakor ügyeljünk arra, hogy a terrárium minél jobban hasonlítson az állat természetes élőhelyéhez. Kizárólag olyan termékek kerüljenek a terráriumba, amelyek biztosan nem jelentenek veszélyt kedvencünkre nézve.

Tippek a szökésbiztos terráriumhoz

Bármilyen álomotthont is alakítsunk ki, minden esély megvan rá, hogy hüllőnk megpróbál majd meglépni. Hogy a szökési kísérlet ne válhasson sikeressé, érdemes lehet néhány tanácsot megfogadnunk.

1. Mindig legyen a terráriumnak teteje: rögzítsünk a felső peremekre drót- vagy légzőhálót.
2. Figyeljünk a résekre: győződjünk meg arról, hogy egyik lyuk sem akkora, hogy kiférjen rajta háziállatunk.
3. Minőségi termékeket válasszunk: fontos, hogy a hüllő ne tudja felnyomni vagy elrágni a terrárium fedelét
4. Mindig zárjuk vissza a terrárium ajtaját: ha a hidegvérű szökni szeretne, akkor egy pillanat is elég lehet neki, ezért soha ne hagyjuk nyitva az ajtót egy kis időre sem.
5. Kenjünk egy kis vazelint a felső peremek alá: egyesek szerint ez egy jó megoldás lehet, hogy ne jusson el a terrárium tetejéhez a hüllő, de mivel a hidegvérűek bőre nagy áteresztőképességgel rendelkezik, ezért a krémmel való érintkezés nem egészséges a számukra, így ez a legkevésbé javasolt.

Nem akarsz lemaradni legújabb cikkjeinkről?

Iratkozz fel!

További tartalmak

5 tipp ahhoz, hogy terráriumod szökésbiztos legyen!

5 tipp ahhoz, hogy terráriumod szökésbiztos legyen!

Élő növények előnyei a terráriumban

Élő növények előnyei a terráriumban

Mi az a bioaktív terrárium és miért jó hüllőknek?

Mi az a bioaktív terrárium és miért jó hüllőknek?

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megajándékozhassunk
egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.