Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

5 tipp apró barátod álomotthonához!

2023. január 25.

A hörcsögök népszerű házikedvencek kis méretük, aranyos megjelenésük és nem túl magas igényeik miatt. De ahhoz, hogy hörcsögünk hosszú és boldog életet élhessen mellettünk, ki kell alakítanunk számára egy ideális lakókörnyezetet. Ha viszont azt szeretnénk, hogy rágcsálónk ketrece ne csak megfelelő, hanem egy igazi álomotthon legyen, érdemes megfogadnunk néhány tippet.

1. Nagy ketrecet válasszunk

A hörcsögketrec kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont a méret. Bár a hörcsögök kicsik, tudni kell róluk, hogy szeretnek ásni, mászni, szaladgálni, tehát olyan nagy ketrecet kell vásárolnunk, amilyen nagyot csak lehet, figyelembe véve a lakásunkban rendelkezésre álló szabad területet, az anyagiakat, és még esetleg azt is, hogy mennyire könnyen tudjuk tisztán tartani.

Az aranyhörcsögöknek minimum 80x50x30 cm, a törpehörcsögöknek minimum 60x50x30 cm-es terráriumot vagy ketrecet kell beszereznünk. Ezek első ránézésre már eleve nagynak tűnhetnek, de mire minden kiegészítő a helyére kerül, már el is fogy a hely.

2. Az alom legyen komfortos és biztonságos

Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy a hörcsögketrec aljára alomnak kell kerülnie. A legnépszerűbb kisemlős alom a faforgács, ami az álomotthonhoz is remek választás, amennyiben jó minőségű.

Soha ne asztalos műhelyből szerezzük be kedvencünknek a forgácsot, mert az nagy valószínűséggel poros, előfordulhat, hogy veszélyes fafajta részeit tartalmazza, és akár vegyi anyagokkal is szennyezett lehet. Válasszunk a kereskedésekben elérhető, megbízható márkák alomkínálatából puha faforgácsot, szalmát és akár kendert is. Ha kellően nagy a ketrecünk, többféle alommal is meglephetjük kisemlősünket.

Arra ügyeljünk, hogy a forgács minimum 8-10 centiméter magasan terüljön el a ketrec alján, hogy hörink kényelmesen be tudja fészkelni magát, amikor aludni szeretne. Ennél abban az esetben lehet alacsonyabb az alomvastagság, ha biztosítunk egy ásótornyot, amely szintén alommal van megtöltve.

3. Tegyünk a ketrecbe mókuskereket

A hörcsögöknek sok mozgásra van szükségük, és mivel éjszaka igazi kis energiabombává válnak, olyankor előszeretettel hajtják a mókuskereket. Olyan kereket válasszunk, amely megfelelő méretű, lehetőleg kifejezetten az adott hörcsögfajnak készült, ugyanis a túl kicsi gerincproblémákat okozhat, a túl nagyot pedig csak nehezen, vagy egyáltalán nem fogja tudni használni kedvencünk.

Vigyázzunk, hogy a mókuskeréknek ne legyenek olyan részei, amelyek sérülést okozhatnának a kisállatnak, és az sem baj, ha nem túl zajos, bár ez inkább a gazdi érdeke, nem a hörcsögé.

4. Biztosítsunk búvóhelyeket

A hörik nappal alszanak, és ezt általában elbújva, összegömbölyödve teszik. Ehhez érdemes beszereznünk néhány búvóhelyet apró pajtásunknak. Tehetünk a ketrecbe hörcsögök számára készült faházikót (számítsuk rá, hogy idővel lesznek rajta rágásnyomok), színezék- és illatmentes wp-papír gurigát vagy akár egy fél kókuszdióhéjból készült odút is.

5. Ne feledkezzünk meg a játékokról

Ahhoz, hogy hörcsögünk biztosan ne unatkozhasson és bármikor jól tudja magát érezni, érdemes néhány biztonságos és szórakoztató játékszernek is helyet kapnia háziállatunk lakosztályában. Vásárolhatunk például kisemlősöknek szánt, fából készült létrát, hidat, függőágyat vagy akár fűlabdát is, mindegyik támogatja a fogkoptatást, a mozgást és a mókázást is.

Nem akarsz lemaradni legújabb cikkjeinkről?

Iratkozz fel!

További tartalmak

A legjobb játékok kisemlősödnek

A legjobb játékok kisemlősödnek

5 tipp apró barátod álomotthonához!

5 tipp apró barátod álomotthonához!

Hogyan szoktasd össze kis kedvenceidet?

Hogyan szoktasd össze kis kedvenceidet?

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj, hogy megajándékozhassunk egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal!


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.