Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

8 éves francia bulldog kiskutyámnak májusban bűzmirigy gyulladás alakult ki, amely orvosi félrekezelés miatt eltályogosodott, azóta orvost váltottunk, megműtötték szeptemberben, azota december elején visszatért a duzzanat a végbél körül és szinte az egész hátsó része gyulladásba került. Visszamentünk az orvoshoz, antibiotikumot kaptunk szuriban, jobb is volt, de 3-4 nap után erősödnek újra a panaszok. Jelenleg antibiotikum kúra alatt vagyunk, ez a 2 nap, bizakodunk,de sajnos már nem tudom mit kellene tenni.
Érdeklődni szeretnék, hogy mit tanácsol, várjuk meg az antibiotikum kúra hatását és utána induljunk a kórházba, vagy jobb lenne azonnali röntgent készíteni, hogy mi történik odalent?!

2021.01.10

Állatorvos

Ha kétségük van, akkor menjenek vissza az orvoshoz és mutassák meg újra az állatot. Sajnos súlyos gyulladás miatt előfordul nagyobb mértékű duzzanat. A röntgen ilyen esetben nem túl informatív. Ha rendszeresen ilyen súlyossággal jelentkezik a probléma, akkor sajnos felmerül a bűzmirigyek eltávolításának szükségessége is.

Vissza a kérdésekhez