Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

A 8 hónapos kutyánk kikaparja és megeszi a macskakakit. Észrevettünk férget a székletében, lehet hogy emiatt lett férges?
Valamint rázni szokta a fejét, illetve mintha a fülét rázogatná. Lehet ez is a macskák miatt van? Lehetséges, hogy fül atka vagy mi?
Két macsakával osztozik egy udvaron. Elkaphat tőlük valamit?

2018.02.19

Állatorvos

Vigyék orvoshoz a kutyát. Az ürülékevés miatt könnyen fertőződhet a kutya parazitákkal, de akár attól is, hogy a gazdi hazaviszi cipőtalpon a petéket. Nagyon fontos a rendszeres féreghajtás. Jó lenne tudni, hogy milyen típusú parazitáról van szó (feltételezhető, hogy orsóféreg). A kutya füléről vizsgálat nélkül semmit nem mondhatok. Kutyák is lehetnek fülrühösek, de más oktanú betegség miatt is rázhatja a fülét az állat. Ha a kutyánál fülrühösséget diagnosztizálnak, akkor a macskákat is egy időben kezelni kell. Ugyanez igaz a féreghajtásra is. Ha a cicákat parazitamentesen tartják, akkor nyugodtan lehetnek együtt a kutyával.

Vissza a kérdésekhez