Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

9 dolog, amit biztosan nem tudtál a sünikről

2021. június 30.

9 dolog, amit biztosan nem tudtál a sünikről

Egy aprócska sündisznó hihetetlenül aranyos tud lenni, nem csoda, hogy egyre többen választják őket, ha háziállatot szeretnének. Imádnivalóak és egy kicsit titokzatosak is. Ha még nem vagyunk tapasztalt süni-gazdik, akkor egészen biztos, hogy van néhány olyan érdekesség, amit még nem tudunk ezekről az elbűvölő tüskéshátúakról.

  1. Nem túl kulturáltak az asztalnál

Ha meghalljuk, hogyan eszik egy sündisznó, akkor meglepődhetünk micsoda hanghatásokkal jár a folyamat, ugyanis hihetetlenül hangosan tudnak rágni. 

  1. Shakespeare rajongójuk volt

Shakespeare olyan darabjaiban is megjelennek a sünik, mint A vihar vagy a Szentivánéji álom.

  1. Nagyon sok tüskéjük van

Egy felnőtt sündisznónak legalább 5000 tüskéje van, aprócska farkincájuk a tüskék miatt általában nem is látható, de az is van nekik.

  1. Kedvenc ételük a rovarok

A sündisznók imádnak különböző rovarokat, bogarakat, hernyókat, földigilisztákat és meztelen csigákat fogyasztani.

  1. Szeretik a rendetlenséget

A sünik örömmel bujkálnak faházikókban, gallyak és növények alatt, mivel nagyobb biztonságban érzik magukat elrejtőzve.

  1. Sokat alszanak

A tüskéshátúak általában november és március között hibernálnak, vagyis téli álmot alszanak, amihez puha, kényelmes helyre van szükségük, hogy testüket melegen tudják tartani.

  1. A látásuk nem a legjobb

A sünik egyáltalán nem látnak jól, ám kompenzálásképp a szaglásuk és a hallásuk kitűnő. Így gyorsan képesek észlelni a veszélyt, és könnyedén kiszimatolják a finom falatokat.

  1. Laktózérzékenyek

Sokan úgy gondolják, hogy a sünök szívesen isznak tejet, gyakran a kertjük látogatóit is azzal kínálják, de ez nem helyes, ugyanis a kisemlősök nem tudják megemészteni a tejben található laktózt. Helyette friss vizet töltsünk az itatótálkába.

  1. Erős személyiséggel rendelkeznek

Ha sündisznót választunk, sosem tudhatjuk, milyen állatot kapunk. Egyes példányok barátságosak és társaságkedvelők, míg mások óvatosak, és saját térre vágynak. Ahhoz, hogy jól kijöjjünk kedvencünkkel, ezt tiszteletben kell tartanunk.