Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

9 éves beagle ha egyedül marad a lakásban folyamatosan ugat. Eddig nagyon ritkán volt egyedül, ezért is viseli nehezen. Amúgy elég félős kutya. Mit lehetne tenni, hogy ne ugasson annyit, mert a szomszédok türelme is véges. Köszönöm a választ.

2019.01.17

Állatorvos

Felmerül, hogy a kutyának szeparációs szorongása van. Meg lehet próbálni a következőt: Gyakorolni kell az állattal azt, hogy a gazdi (mint falkavezér) akkor távozik és akkor jön haza, amikor akar. Ha valamikor sok idejük van (pl.: egy hétvége) el kell kezdeni hozzászoktatni a kutyát ahhoz, hogy elmennek. Távozni minden felhajtás, hosszú búcsúzkodás, sajnálkozás nélkül kell. Úgy, mint a világ legtermészetesebb dolgát tennénk (hiszen azt is tesszük). Először csak annyi időre menjünk ki az ajtón, hogy a kutya pont ne kezdjen el ugatni (ha ez 10 másodperc, akkor annyi). Menjünk vissza, és jutalmazzuk meg. Fokozatosan növeljük a “távol töltött” időt. Ha ez nem sikerül, akkor érdemes viselkedésterápiában jártas szakember segítségét kérni. Én jó szívvel ajánlanám Dr. Sátori Ágnest.

Vissza a kérdésekhez