Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

A 10 éves yorkshire terrieremnek emlődaganat miatt ivartalanítással egybekötött emlőállomány eltávolítása volt. A műtét előtt ereztem kis apró csomókat mindkét oldalon. A műtét után azt mondta a sebész, hogy csak az egyik oldalon voltak csomók így a másik oldali állományt nem vették ki. Természetesen akkor nem akartam ellent mondani, gondoltam biztos rosszul éreztem és már egyébként is mindegy mert már utána vagyunk és ha újabb műtét szükséges akkor úgysincs mit tenni. Varratszedés után mikor már szép volt a seb mertem csak megtapogatni a meglévő állományt amiben legalább két kis csomót is találtam. Természetesen a sebésznél is rá fogok kérdezni mielőbb, de szeretném mások véleményét is kikérni az ügyben. Én azt gondoltam és úgy is beszéltük meg hogy mindkét oldalon kiveszik a teljes állományt (még ahol nincs daganat azt is) a későbbi kiújulás megelőzése érdekében. A kiskutyám nem fiatal, egyetlen altatás is kockázatos lehetett volna számára de így vélhetően hamarosan újra át kell élnie a műtét borzalmait?

Álláspontját előre is nagyon köszönöm!

2019.08.10

Állatorvos

Mindenképpen mutassa meg a csomókat az állatorvosnak…Sok függ a szövettani vizsgálatok eredményétől is. Ha daganat, akkor sajnos el kell távolítani a másik emlőlécet is…

Vissza a kérdésekhez