Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

A 3 legnépszerűbb nyúlfajta

2022. április 05.

A nyulak az egyik legszórakoztatóbb háziállatok. Imádnivaló vonásaikkal, mókás személyiségükkel és könnyű alomhasználat-képzésükkel a nyuszik ideális társak lehetnek. Bár minden nyúlfajtának megvannak a maga sajátosságai, mégis van néhány fajta, amely évről évre egyre népszerűbb a hobbiállat tartók körében. Mielőtt hazavinnénk egy tapsifülest, alaposan meg kell fontolnunk, mert nem mindenki számára megfelelő kedvencek és kezdők számára sem igazán ajánlottak.

Érdemes tudni, hogy a legtöbb nyuszi például nem szereti, ha felkapják és az egészségügyi szükségleteik is nagymértékben eltérnek a kutyákétól és a macskákétól, nem minden állatorvos képes ellátni őket. Jó gondozás mellett 13 évnél is tovább élhetnek, tehát hosszú távú elköteleződéssel kell számolnunk.

Ha alaposan átgondoltuk, és szeretnénk nyuszigazdik lenni, akkor az alábbi 3 fajta bármelyike hamar a család kedvencévé válhat.

Oroszlánfejű törpenyúl

Megjelenés: Hosszú szőr a fejen és a nyakon, kis vagy közepes méret, kissé izmos test (a nyuszikhoz képest).

Amitől különlegesek: Általában barátságosak és szeretnek kötődni az emberhez vagy akár egy másik nyuszihoz is. Nem olyan „főnökösködőek”, mint néhány más nyúlfajta.

Extra igények: Az oroszlánfejűek több figyelmet igényelnek a gazdájuktól, mint más fajták. Szeretnek játszani és kergetőzni is az emberekkel, mindezek mellett pedig a babusgatást is hasonlóan kedvelhetik. A vedlés is erőteljesebb náluk, emiatt gyakran kell őket fésülni, hogy eltávolítsuk a laza szőrt, ami bélproblémákat is okozhat, valamint a bunda filcesedése is megakadályozható a rendszeres ápolással.

Kosorrú törpenyúl

Megjelenés: Közepes méretű, lógó fülű, szinte minden színben elérhető.

Amitől különlegesek: Hihetetlen cukiságuk miatt nehéz nekik ellenállni.

Extra igények: A kosorrú, lógófülű nyuszik hajlamosabbak lehetnek a fülfertőzésekre és a fogászati problémákra, melyek kezelés nélkül komoly gondokat okozhatnak. Fontos, hogy nagy területen biztosítsunk számukra mozgást, a lakáson belül mindenképp rejtsük el a vezetékeket. A kicsiknek ideális lehet egy több elemes karám is.

Holland törpenyúl

Megjelenés: A legkisebb házinyúlfajta, mindössze 1-1,4 kg súlyú. Több színben is létezik, fülei állóak.

Amitől különlegesek: Kis méretük, aranyos, egyenes fülük, vicces ugrásaik és személyiségük bájos kisemlőssé teszi őket.

Extra igények: Bár méretük miatt kifejezetten csábítóak lehetnek a gyerekek számára is, de sajnos nem szeretik, ha kézbe veszik őket. Továbbá hiába kicsik, nagy energiájúak, ezért ugyanannyi helyet kell biztosítanunk számukra, mint a nagyobb nyulaknak.

További tartalmak

A 3 legnépszerűbb nyúlfajta

A 3 legnépszerűbb nyúlfajta

A nyulak testbeszéde

A nyulak testbeszéde

Így etesd kreatívan a nyuszidat etetőfa segítségével!

Így etesd kreatívan a nyuszidat etetőfa segítségével!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj a Fressnapf Klubba, egy kattintás:

A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható

Regisztrálok