Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

A fiú, ivartalanított macskám szőre egy ideje elkezdett foltokban, vagyis inkább ilyen csíkokban hullani.Azt vettem észre, hogy egyes helyeken nincs szőre, de ott se csupasz csak nincs ott a hosszú szőre.Nem sebes, és nem vakarózik, csak napról napra egy több folt van.Elsőnek verekedésre gyanakodtam, de nem látok se sebet.Nagyon aggódok érte, de se az étvágyában se a közérzetén nem veszek észre semmi változást.

2011.12.30

Állatorvos
Azt javaslom, hogy vigye orvoshoz a macskát és végeztessen el egy bőrkaparék vizsgálatot. Így kiderülhet, hogy milyen kórokozó áll a háttérben, ezáltal lehet célzottan kezelni azt. Előfordul az is, hogy a macska nem vakarózik, hanem a viszkető terület felett lerágja a szőrt. Ha erről van szó, akkor allergia is állhat a háttérben. Ebben az esetben az első lépés, hogy érzékeny macskáknak való táppal kezdi etetni az állatot. Érdemes parazitaellenes készítményt is alkalmazni.
Vissza a kérdésekhez