Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

A három legjobban idomítható papagájfajta

2022. május 27.

Ha egy intelligens, megnyerő és jól idomítható papagájt keresünk, akkor a jó hír, hogy számos madárfaj közül választhatunk. A legtöbb díszmadár rendkívül intelligens és képes megtanulni bizonyos trükköket, valamint a hangutánzást is. Egyes fajok pedig különösen szeretnek játszani tulajdonosaikkal és szívesen veszik, ha foglalkozunk velük és tanítgatjuk őket.

Bár megállapítható, hogy vannak fajok, amelyek okosabbak, mindig vegyük figyelembe az adott szárnyas egyéni képességeit is, mielőtt elköteleznénk mellette magunkat. Bizonyos stresszhatások jelentősen megváltoztathatják a szárnyasok viselkedését.

  1. Ara papagáj

Hossz: kb. 80 cm (felét a farktollak teszik ki)
Súly: kb. 1 kg
Megjelenés: A fő szín a skarlátvörös vagy a sárga, a szárnyakban és a farktollakban megjelenhet világos- és sötétkék, valamint néha zöld is. Szemük körül fehér folt látható.

Az arák a dél-amerikai esőerdők legnagyobb és legnépszerűbb papagájai közé tartoznak. Egy ara papagáj tartásához azonban nagyon elhivatottnak kell lennünk és hatalmas térre lesz szükségünk. Az arák komikus személyiséggel rendelkeznek, mégis nagyon ragaszkodóak tudnak lenni. Legtöbbjük hihetetlenül kötődik a gazdájához, megfelelő gondozás mellett közel 100 évig is élhetnek.

  1. Jákópapagáj

Hossz: kb. 33 cm
Súly: kb. 0,4-0,5 kg
Megjelenés: A testtollak a szürke különböző árnyalatai lehetnek, a farktollak vörösek.

Az afrikai szürke papagáj az egyetlen faj Közép-Afrika egyenlítői régiójából. Ezeket a szárnyasokat gyakran a Föld legintelligensebb madaraiként emlegetik. Rendkívüli memóriájukkal és érzelmeik kifejezésével a kutatókat és a madártulajdonosokat egyaránt képesek voltak meglepni. Ezért, ha afrikai szürke papagájt szeretnénk, akkor biztosnak kell lennünk abban, hogy minden nap elegendő időt tudunk majd tölteni kedvencünk szocializálásával. Élettartamuk akár 50-80 év is lehet.

  1. Amazon papagáj

Hossz: kb. 33-38 cm
Súly: kb. 0,2-0,7 kg
Megjelenés: Az amazon papagájok testtollai zöldek, de a több mint 15 alfaj különböző fejszínekkel rendelkezik.

A gyönyörű és szórakoztató amazon papagájok a szakértők szerint az egyik legjobban beszélő díszmadarak. Kivételesen széles szókincs elsajátítására képesek, és tisztább is a beszédük, mint sok más fajé. Szerethetőek és társaságkedvelőek, nagy figyelmet követelnek gazdáiktól, ennek megfelelően pedig egy kis következetességgel és időráfordítással könnyedén idomíthatóak is. 

Minden papagáj okos, jó problémamegoldó képességű és tanítható, de egyes fajokról elmondható, hogy kicsit ügyesebbek társaiknál. Ehhez azonban az is kell, hogy megfelelő helyről kerüljenek hozzánk és mi magunk is rendszeresen foglalkozzunk velük. Azok a madarak, amelyekkel nem tanulnak gazdáik, lemaradhatnak a kognitív fejlődésben.

További tartalmak

Hogyan válassz kalitkát tollas barátodnak?

Hogyan válassz kalitkát tollas barátodnak?

Álomotthon papagájoknak – mit tegyünk a kalitkába?

Álomotthon papagájoknak – mit tegyünk a kalitkába?

Díszmadarak etetése

Díszmadarak etetése

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj a Fressnapf Klubba, egy kattintás:

A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható

Regisztrálok