Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

A hónap játékai szobacicáknak

2022. szeptember 01.

A hónap játékai szobacicáknak

A cicánkkal közösen eltöltött idő amellett, hogy mindkettőnk számára szórakoztató tud lenni, támogatja macskánk egészséges fejlődését, hiszen testileg és szellemileg is aktivizálja az állatot. Ez különösen fontos, ha benti bársonytalpúról van szó, aki napközben magányos, és nem kap annyi stimulációt, mint kinti társai. Ezért érdemes beszereznünk többféle játékszert is, hogy kistigrisünk boldog és hosszú életet élhessen le mellettünk.

A különböző játékszerek különféle dolgokat csinálnak, de az közös bennük, hogy fejlesztik cicánk érzékeit és segítenek megőrizni az optimális testsúlyt (különösen, ha a játék sok mozgásra és ugrálásra ösztönöz). Az interaktív macskajátékok által könnyedén alakíthatunk ki kapcsolatot kedvencünkkel és a köztünk lévő kötelék is erősebbé válhat.

Mivel nem minden játékszer érdekli egyformán a minitigriseket, ezért ajánlott több típusból is beszereznünk egyet, és megfigyelnünk azt, melyikekkel játszik a legszívesebben háziállatunk. Egyes játékokra egy idő után ráunhat cicánk, azokat olyankor javasolt eltennünk, és majd néhány nap vagy hét múlva újra elővennünk. A hónap játékai közül biztosan talál majd kedvére valót válogatós macskánk is.

  1. AniOne Amazone macskajáték

Egy botos cicajáték nagyszerű eszköz ahhoz, hogy felélesszük szobatigrisünk vadászösztönét. Minden benti cicának kötelező darab. A rugalmas műanyag rúdra rögzített szalagok vagy a színes tollak és a csengő biztosan felkeltik majd kedvencünk érdeklődését. A közös játék során macskánk koncentrációja és ügyessége is fejlődhet. Ahogy a legtöbb játék esetében, így a pálcás játéknál is figyeljünk arra, hogy cicánk csak a felügyeletünk alatt játsszon a termékkel, hogy biztosan elkerüljük a sérüléseket.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/anione-amazone-macskajatek-bezs/

  1. AniOne Celebration macskagyökér párna

Ha szobacicánk nem igazán szeret futni vagy üldözni dolgokat, akkor ideális választás lehet a számára egy macskagyökérrel töltött párnácska, hiszen úgy tud vele szórakozni macskánk, hogy közben nem kell különösebben megerőltetnie magát. A macskagyökér képes egyszerre élénkíteni és megnyugtatni a cicákat. Ölelhető, rágható, hordozható, pofozható, vagyis több funkciója lehet, mint gondolnánk.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/anione-celebration-macskajatek-macskagyoker-parna/

  1. AniOne IQ Yang macskajáték

Az AniOne intelligenciajátéka logikus gondolkodásra bírhatja háziállatunkat. Helyezzünk el különféle finomságokat a játékon és a poharakban, majd figyeljük meg, hogyan próbálja megszerezni őket macskánk. Száraztápot, jutalomfalatot, pástétomot és krémet egyaránt felhasználhatunk, hiszen a termék mosogatógépben is mosható, így nem kell aggódnunk, hogy nehéz lesz eltávolítani a szennyeződéseket.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/anione-iq-yang-macskajatek/

  1. AniOne hal lézeres mutatóval

Az AniOne hal formájú vörös lézerfénye valószínűleg minden minitigrist képes mozgásra és vadászatra ösztönözni. A lézer változatos szórakozást jelent a cica és gazdi számára egyaránt. Akár különféle akadályokon is átvezethetjük vele kedvencünket. Arra azonban ügyelnünk kell, hogy ne világítsunk vele közvetlenül háziállatunk szemébe. Az ideális játékidő, amíg nagy eséllyel fent tudjuk vele tartani bársonytalpúnk érdeklődését, körülbelül napi 10 perc.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/anione-cicajatek-lezer-mutato-hal/