Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

A hónap nasijai cicáknak

2022. június 03.

A hónap nasijai cicáknak

Az emberek előszeretettel kényeztetik kedvenceiket finomságokkal. A túl sok csemege azonban súlyproblémákat okozhat, akárcsak az embereknél. Ezért nem mindegy, hogy milyen nassolnivalót és mennyit adunk cicánknak. Egyes snackek jobb választásnak bizonyulhatnak, mint mások. Igyekezzünk odafigyelni arra, hogy a jutalomfalat a teljes kalóriamennyiség maximum 10%-át tegye ki, a fennmaradó 90%-nak jó minőségű, teljes értékű macskaeledelből kell származnia.

 

Néhány tipp segíthet, hogy egészséges nasit válasszunk, és biztosan ne legyen káros hatással minitigrisünk étrendjére:

  1. Mértékletesség. Előfordulhat, hogy cicánknak annyira ízlik a kínált jutalomfalat, hogy szokásos eledele helyett inkább azt fogyasztaná. Ügyeljünk arra, hogy csak hetente 2-3 alkalommal adjunk nassolnivalót macskánknak és akkor is csak kis mennyiségben.
  2. Ne embereknek szánt ételt kapjon bársonytalpúnk! A cicáknak készült eledelek tartalmaznak minden olyan vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet, amire egy macska szervezetének szüksége van. Ha mégis szeretnénk valamivel kedveskedni háziállatunknak a tányérunkból, akkor egy ici-pici sajtot, főtt tonhalat, csirkét, halat vagy májat kaphat, esetleg egy evőkanál tejet, de ne felejtsük el, hogy a tejtermékek laktózérzékeny cicáknál hasmenést okozhatnak.
  3. Kerüljük a mérgező ételeket: a mazsolát, a szőlőt, az alkoholt, a sót és a teát. Ezek mellett más élelmiszerek is negatív hatással lehetnek cicánkra. Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy a cicánk által megkaparintott ennivaló, az káros-e a számára, akkor mindenképp egyeztessünk az állatorvossal.
  4. Ne a szeretetet helyettesítsük a csemegével. Adhatunk kedvencünknek jutalomfalatot dicséretképp, tréningek során vagy pl. vigasztalásképp a karomvágás után, de az időhiányunkat ne egy marék snackkel próbáljuk meg kompenzálni. A fizikai kontaktus, vagyis a simogatás és a játék az, ami segít megerősíteni a gazdi és szőrös pajtása közötti kapcsolatot.

A hónap nasijai

  1. Real Nature Wilderness macska jutalomfalat kacsa 10g

A Real Nature kiegészítő takarmánya 100%-ban természetes összetevőkből áll, 94,9%-ban kacsából készült, ízletes, puha színhús. A falatokat kemencében, kíméletes módon szárítják, mindössze 5% zsírt tartalmaznak hozzáadott mesterséges tartósítószerek, színezékek és ízesítők nélkül. Ideális nasi a cicák számára már 2 hónapos kortól.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/12xreal-nature-wilderness-meat-flakes-kacsa-10g/

  1. Premiere Excotic Strips macska jutalomfalat csirke&kókusz 50g

A tasakban ínycsiklandó, lágy csirkehús-csíkok találhatóak finom kókusz ízesítéssel. A Premiere Excotic Strips macska jutalomfalatok hozzáadott cukor, mesterséges színezékek és tartósítószerek nélkül készülnek. Ideális csemege a már felnőtt bársonytalpúak számára.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/premiere-exotic-strips-macska-jutalomfalat-csirkekokusz-50g/

  1. MultiFit Snack Cream macska jutalomfalat lazac 7x15g

A MultiFit lazackrém könnyű, kényeztető snack, amely hozzájárul a kistigrisek jólétéhez. Alacsony kalóriatartalmú, ízletes jutalomfalat, a legtöbb cica szívesen fogyasztja. Kínálása 3 hónapos kortól javasolt.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/11xmultifit-snack-cream-lazac-7x15g/