Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

A legjobb kaparófák karácsonyra

2021. december 07.

A legjobb kaparófák karácsonyra

Bársonytalpúnknak megfelelő kiegészítőket vásárolni nem mindig egyszerű feladat. Előfordulhat, hogy megveszünk egy tetszetős kaparófát, ám, cicánk rá se hederít, és továbbra is szívesebben élesíti karmait a kanapénkon. A legjobb kaparófa kiválasztásakor próbáljunk meg egy kicsit macskánk fejével gondolkozni, és azt a terméket vigyük haza, amelyik nem csak a nappalinkban mutat jól, hanem egy minitigris számára is igazán vonzó lehet.

Szempontok, amiket ajánlott figyelembe vennünk:
– Magasság és masszívság
– Jó anyag a karmoláshoz
– Függőleges és vízszintes felületek
– Változatos anyaghasználat

A kaparóoszlopnak elég magasnak kell lennie ahhoz, hogy cicánk teljesen ki tudjon nyújtózkodni a használatakor. Ez az egészsége szempontjából is fontos. A kisebb kaparó nem fogja lázba hozni kedvencünket, hiszen nem tudja nyújtani rajta az izmait és még kényelmetlen is lehet a használata. Tehát a kaparófa magasságát igazítsuk macskánk méretéhez.

A masszívság szintén kritikus fontosságú, mert ha az oszlop inog, akkor az zavaró lehet az állat számára. Azt fogja érezni, hogy nem biztonságos. Ha pedig esetleg még fel is borul vele pajtásunk, akkor nincs az a macskamenta, amivel újra rávesszük a használatára. Sőt, esés közben meg is sérülhet bársonytalpúnk. Ezért is választják a benti cicák sokszor a kanapékat és a székeket, mert azok kifejezetten stabilak. Macskakaparóból is olyat keressünk, aminek extra nehéz alja van.

Az sem mindegy, mit karmol a macska. A plüss és egyéb anyagok ugyan jól néznek ki, de nem nyújtanak élményt kaparás közben. A szobatigrisnek az kell, hogy apríthasson, hangja legyen a karmolásának. Ráadásul, ha a kárpitozott macskabútor anyaga hasonlít a kanapénkéra vagy a székeinkére, akkor a cica nem fogja érteni, miért nem szabad a többi hasonló felületet is kaparnia a lakásban. A szizállal bevont oszlopok kiválóak karmolászásra. Nagy teherbírásúak és élvezik rajtuk a karomerősítést a cicák.

  1. AniOne Bailey 

A 83 cm magas, bézs színű AniOne Bailey kaparófát akkor válasszuk, ha macskánk kis- vagy normál termetű. Stabil, robosztus termék. A rúd természetes szizállal lett bevonva, az alja pedig kényelmes plüssborítást kapott. A fentről lelógó játékszer felélesztheti kedvencünk vadászösztönét is.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/anione-kaparorud-bailey-bezs-36x36x83cm/ 

  1. AniOne Aurelio

A 100 cm magas, barna színű AniOne Aurelio kaparófa nem csak karomerősítésre szolgál, hanem kiváló pihenési lehetőségeket is magában rejt. Az oszlop tetején is álomba szenderülhet háziállatunk, és a belsejébe is bebújhat, ha inkább sötétben szeretne sziesztázni.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/anione-kaparofa-aurelio-40x40x100cm/ 

  1. AniOne Candy

A prémium minőségű, 120 cm magas, szürke színű AniOne Candy XXL cicabútor tökéletes választás normál- és nagytestű bársonytalpúak számára egyaránt. Nem csak stabil és biztonságos, hanem elegáns megjelenésű is. Több fekvőfelülettel, beépített bújóval és szórakoztató, szizál kötéllel is rendelkezik a szintén szizállal bevont kaparórudak mellett.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/anione-candy-kaparofa-szurke-80x60x120cm/