A legjobb készségfejlesztő játékok kistigrisednek

2020. április 03.

A legjobb készségfejlesztő játékok kistigrisednek

Bár a macskák természetükből adódóan remek vadászok, a szobatigrisek sosem élik meg ezt az ösztönüket úgy igazán, legalábbis nem a természetben. Az teljesen rendben van, ha nem hagyjuk, hogy cicánk levadássza a kertünkbe vagy a közeli parkba látogató madarakat, ám valamit tennünk kell annak érdekében, hogy ne unatkozzon, eleget mozogjon, és fejlessze a készségeit.

Botos cicajáték

A pálca, ami végén egy zsinór segítségével lóg valami elkapni való (toll, szalag, labda, stb.) remek választás, hiszen úgy tudjuk mozgatni a lógó dolgot, ahogy a zsákmány (egy madár, egy egér vagy egyéb rágcsáló) is tenné. Tartsuk a csalit egy ideig a földön nyugodtan, majd picit mozgassuk meg, mielőtt hirtelen megpróbálnánk elrántani minitigrisünk elől. Így feléleszthetjük a macska vadászösztönét. Figyeljük meg, hogy mit élvez jobban kedvencünk. Ha a levegőben kell megszereznie a zsákmányt, vagy inkább azt, ha a földön kell megküzdenie érte.

Az AniOne olyan botot kínál, amin toll és labda is lóg, sőt, lejjebb, és feljebb is, így igazán izgalmassá válik a móka a bársonytalpú számára.

https://www.fressnapf.hu/anione-cicajatek-bot-toll-labdaval-40-cm/

Jutalomfalattal tölthető játék

A vadászat a természetben a macska számára sokszor csak ösztönös és szórakoztató, de előfordul az is, hogy a minitigris elfogyasztja az áldozatát. Egy jutalomfalattal tölthető labda azért kiváló, mert azt tudja üldözni, lökdösni, pofozgatni a cica, és még finom ropogtatni valóhoz is hozzájuthat közben. Akkor is, ha mi épp nem tartózkodunk otthon.

Az AniOne 7,5 cm átmérőjű labdája szuper választás, mert az áttetsző résznek köszönhetően nem csak kiszagolhatja pajtásunk az ételt, és nem csak hallhatja, hogy zörög a játékban valami, hanem láthatja is, miért folyik majd a küzdelem.

AniOne cicajáték jutalomfalattal tölthető 7,5 cm

Plüssegér

Az aprócska játékszerek, melyek hasonlítanak az igazi egerekre, könnyedén feléleszthetik a szobatigrisek vadászösztöneit. A puhaság, a kis méret, az esetleges sípoló hang mind-mind izgalmat kelthet az állatban. Ha mégis szüksége lenne kedvencünknek egy kis plusz figyelemfelkeltésre, akkor fújjuk be a plüssegérkét macskamentával, és akkor egészen biztos, hogy megőrül majd érte a cica.

Egy AniOne Leo kisegérnek valószínűleg nagyon örülne bársonytalpúnk. A foltos figurák kis rózsaszín füleikkel és farkincáikkal a cicák és gazdáik szívébe is hamar belopják magukat.

AniOne cicajáték plüss egér Leo

Közös játékra minden nap időt kell szánnunk cicánkkal, különösen akkor, ha benti minitigrisünk van. Nem csak azért, hogy fejlesszük a készségeit, hanem azért is, mert a rendszeres mozgás egy macska életében is különösen fontos ahhoz, hogy egészséges, boldog és hosszú életet élhessen.