Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

A legjobb szőrápolási eszközök négylábúink számára

2019. június 01.

A legjobb szőrápolási eszközök négylábúink számára

Ha máltai selyemkutyánk, uszkárunk vagy más hasonló, hosszú szőrű kutyusunk van, akkor bizonyára már megtapasztaltuk azt, hogy mennyire fontos a bunda rendszeres ápolása. A szép, gondozott szőrzet pozitív hatással van négylábúak egészségére és hangulatára is. És nem csak a végeredmény, de a folyamat is lehet kellemes.

Kutyaválasztáskor érdemes például az alapján is döntenünk, hogy van-e elég energiáink, időnk és kedvünk ellátni akár napi szinten is a szőrápolási feladatokat. Egyes kutyusoknál ritkán kell efféle teendőkkel foglalkoznunk, míg másoknál viszont nagyon gyakran, ezt jó, ha mérlegeljük.

A fürdetés és a bunda átkefélése is segít az elhalt szőrszálak eltávolításában, ami az eb számára kényelmet, a gazdinak pedig kevesebb szőrt jelent a szőnyegen vagy a kanapén, és egyúttal csökkenhet a jelenlévő allergének száma is.

Nem kell aggódnunk, a legtöbb kutyus nagyon jól viseli a fésülést, sőt, akár élvezetes is lehet számukra, de ehhez fontos, hogy már kölyök korban hozzá legyen szoktatva a háziállat és hétköznapi rutinként élhesse meg.

Ahhoz, hogy a fésülködés viszonylag gyors és kíméletes legyen a komolyabb szőrcsomók megjelenésekor is, elengedhetetlen a megfelelő és minőségi eszközök beszerzése. A kefe kiválasztásakor mindig vegyük figyelembe négylábúnk szőrzetének a típusát. Speciális helyzet esetén nyugodtan kérjük ki az állatorvos vagy egy tapasztalt kutyakozmetikus véleményét.

  1. Slicker kefe

A slicker keféket viszonylag széles fej és rövid, sűrű, fém sörték jellemzik, amelyek tökéletesen képesek kibontani a kisebb szőrcsomókat, és eltávolítják az elhalt szőrszálak jelentős részét. Használatuk pedig nagyon egyszerű, akár göndör szőrzetnél is alkalmazhatjuk őket. A fit+fun kétoldalas uszkár kefe például jó választás lehet kistermetű, középhosszú szőrű ebek számára. Egy hasonló, nagyobb fejű kefe viszont a nagytermetű ebek esetében ideális opció.

fit+fun kétoldalas uszkár kefe 17cm

  1.  Bontópengéjű kefe

Míg a slicker kefe sörtéi csak a rövidebb szőrben felbukkanó, kisebb gubancokkal bánnak el, addig a bontópengék a hosszabb szőrben kialakuló, nagyobb szőrcsomókkal is felveszik a harcot. Segítségükkel a filcesedett szőrcsomók fájdalommentesen távolíthatóak el a nehezen hozzáférhető helyekről is. Arra azonban figyeljünk, hogy ez a fajta kefe mindennapi szőrápolásra nem alkalmas.

  1. Természetes sörtéjű kefe

A More For természetes sörtével ellátott keféje minden szőrtípushoz használható. Egyik kiemelendő tulajdonsága, hogy nem engedi feltöltődni elektrosztatikusan a szőrzetet. Kíméletesen távolítja el a port és az elhalt szőrszálakat, alkalmazása után a szőr sima és ragyogó lesz. Rendszeres használatával megelőzhető a filcesedés, a makacs szőrcsomók kialakulása.

MORE FOR ápolókefe természetes sörte S

  1.  Szőrápoló kesztyű

A szőrápoló kesztyű használata elsősorban rövidszőrű kutyusok esetében ajánlott. Érdemes lehet kipróbálni olyan négylábúaknál is, amelyek egyébként nem igazán viselik jól a fésülködést. A kesztyű fájdalommentesen gyűjti össze az elhalt szőrszálakat, és közben gyengéden masszírozza az állatot.

MORE FOR ápolókesztyű 2 az 1-ben