Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Adventi naptár cicáknak – mit rejthetünk bele?

2021. december 01.

Adventi naptár cicáknak – mit rejthetünk bele?

Az elmúlt évek során az adventi kalendáriumok egyre népszerűbbé váltak, nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is. Sőt, már háziállataink számára is vásárolhatunk adventi naptárakat, melyek általában különböző kényeztető finomságokat tartalmaznak. De még izgalmasabb lehet az ajándék a cica számára, ha azt mi magunk készítjük el házilag.

Bármilyen elképzelésünk is legyen, első utunk valószínűleg egy hobbiboltba kell majd, hogy vezessen, hogy beszerezzük hozzá a szükséges alapanyagokat. A naptárt elkészíthetjük például úgy is, hogy egy körülbelül 60x75x2 cm-es fatáblát állatbarát festékkel tetszőlegesen megfestünk. Lehet rajta Mikulás, karácsonyfa, csillagok, hópelyhek vagy akár minitigris is. Ha kész vagyunk vele, hagyjuk teljesen megszáradni.

Ezután jelöljük be egy ceruza segítségével a horgok helyét a táblánkon. Egy sorban legyen 4-5 db. Egyszerűen csak nyomjuk és csavarjuk be a kis kampókat, nem kell hozzá külön szerszám.

Ezt követően írjuk rá 1-24-ig a számokat kisméretű ajándékkártyákra. Ha ezzel is megvagyunk, ugyanilyen mennyiségű kisebb papírtasakokba vagy anyagból varrt zsákocskákba helyezzük bele a meglepetéseket, majd zárjuk le őket egy-egy szalag segítségével, és közben fűzzük rájuk a számkártyákat. Végezetül pedig akasztgassuk fel a zsákokat a kampókra anélkül, hogy ügyelnénk a számok sorrendjére.

Amennyiben egy kicsit egyszerűbben elkészíthető adventi kalendáriumot szeretnénk, a kis ajándéktasakokat felkötözhetjük egy vastagabb kötélre is, melyet aztán több ponton rögzíthetünk a falon. Ez is rendkívül jól mutathat. 

Az adventi naptár helyének kiválasztásakor figyeljünk arra, hogy biztosan ne érje el cicánk, hiszen valószínűleg nem lenne arra képes, hogy naponta csak egyet bontson ki, különösen, ha megérzi majd a finom illatokat. Ugyanis, bár a hagyományos kalendáriumokkal ellentétben a csokoládé szóba sem jöhet, hiszen mérgező a bársonytalpúak számára, de helyette választhatunk egészséges és ízletes macskacsemegéket, jutalomfalatokat. Érdemes többféle ízesítésűt és különböző formájúakat beszereznünk, hogy szinte minden alkalommal valami újdonsággal tudjuk meglepni kedvencünket.

A finom falatok mellett elrejthetünk a zsákokban kisebb játékokat is. Választhatunk például változatos textúrájú (fa, textil, gumi) labdákat, zsinórral és csengettyűvel ellátott játékszereket, plüss egereket vagy egyéb jópofa figurákat, esetleg macskamentával töltött kispárnákat. Tehát bármilyen cicajáték jó lehet, ami ideális méretű. A legjobbnak vélt meglepetést hagyjuk az utolsó, 24. napra.

Arra figyeljünk, hogy lehetőleg csak magas minőségű snack-eket vásároljunk, ne tartalmazzanak tartósítószereket, színezékeket és egyéb mesterséges adalékanyagokat. A játékok esetében pedig az a fontos, hogy ne legyenek olyan apró részeik, amelyeket könnyedén lenyelhet a minitigris, vagy amivel megsértheti magát. Ha házilag készítünk ajándékokat, győződjünk meg arról, hogy nem voltak semmilyen káros anyaggal kezelve.