Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Az ideális környezet megteremtése díszmadaraink számára

2018. február 20.

Az ideális környezet megteremtése díszmadaraink számára

Színesek, szórakoztatóak és vidámak. A madarak boldogsággal töltik meg a gazdik életét. Azonban nagyon fontos, hogy megteremtsük számukra a megfelelő körülményeket az örömteli, egészséges és teljes élethez, hogy minél tovább élvezhessük társaságukat.

Az elsőszámú szabály, ha tollas baráttal osztjuk meg mindennapjainkat: minél tágasabb, annál jobb!

MORE FOR BIRDS Voliere Australia madárkalitka 150x60x100cm

A tökéletes kalitka kiválasztása, és kedvencünk igényihez igazodó berendezés kulcsfontosságú. Kistermetű madarak számára a röpkalitka ajánlott, amelyben elegendő hely van a repkedéshez. Nagyobb példányoknak pedig elegendő helyet kell biztosítanunk ahhoz, hogy kényelmesen kinyújthassák szárnyaikat, járkálhassanak és játszhassanak. Ahány faj, annyi igény, azonban számos tényező segíthet abban, hogy szárnyas cimboránk komfortosan érezze magát a madárlakban.

A legideálisabb, ha vízszintes fekvésű téglalap, vagy kocka alakú kalitkát választunk csicsergő barátunk számára. Annak érdekében, hogy kedvencünk nehogy beszoruljon, esetleg kiszökjön a ketrecből, válasszunk olyan kalitkát, amelyiknek sűrű a rácsa és illik madarunk méretéhez. Ezen kívül figyeljünk arra is, hogy a rácsok olyan agyaggal legyenek bevonva, amely nem ártalmas tollasunk egészségére.

Csőrös cimboránk lakhelyének otthonossá és kényelmessé tételének érdekében szereljünk fel ülőfát. Mindenképpen olyan típusú és méretű fát válasszunk, amely madarunk szükségleteit teljes mértékben kielégíti. Fontos, hogy erősen rögzítsük, nehogy leszakadjon kedvencünk súlya alatt. A mászókákat semmiképpen se az itató- vagy etetőtál közelébe helyezzük. A kívülről tölthető, rácsra szerelhető itató- és etetőtálakat pedig tegyük könnyen hozzáférhetővé számukra.

AniOne madáritató 65ml

Egyes madarak szívesen bújnak el, míg mások inkább szemlélődnek. Ezért menedéket adó kis zugokat, odúkat is tegyünk a kis rezidenciába. Ha a ketrec egyik sarkát letakarjuk valamivel, már az is biztonságérzetet ad tollas társunknak. Különböző játékokkal is meglephetjük szárnyas barátunkat, hogy ne legyen ingerszegény a környezete. A papagájok szeretik a csillogó, fényes játékszereket, azonban kicsi madarak esetében vigyázni kell, nehogy beleakadjanak repkedés közben a lelógó játékokba.