Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Békés Ünnepeket! – Karácsonykor se feledkezzünk meg kedvenceinkről

2018. december 13.

Békés Ünnepeket! – Karácsonykor se feledkezzünk meg kedvenceinkről

A karácsonyi készülődés sajnos gyakran stresszel és kapkodással jár. A lakás feldíszítése, az ajándékok megvásárlása és becsomagolása, az ünnepi menü elkészítése, valamint eleget tenni minden meghívásnak, nem mindig egyszerű. Ám, amikor úgy látjuk, nincs egy szabad percünk sem, háziállatunkról akkor sem szabad megfeledkeznünk.

Bundás barátunknak hiába is próbálnánk elmagyarázni, hogy az ünnepek közeledtével miért vagyunk ingerültebbek és miért van kevesebb időnk rá, nem értené még. Ő csak azt érzékeli, hogy a gazdi nem szentel már annyi figyelmet rá, mint korábban, és ez valószínűleg elszomorítja majd. Ezért nagyon fontos, hogy úgy osszuk be teendőinket, hogy minden nap legyen időnk négylábúnkra is.

A kint tartott háziállatok esetében kifejezetten fontos, hogy ne felejtsük el rendszeresen ellenőrizni a víz állapotát, és cserélni azt, ha befagyott. A hidratáltság télen is elengedhetetlen. Emellett könnyebben átvészeli kutyánk vagy cicánk a telet, ha minőségi eledellel tápláljuk, hiszen a hideg napokon különösen sokat számít az, hogy az etetett étel magas energia tartalmú legyen, és az immunrendszer megfelelő állapotára is fokozott figyelmet kell fordítanunk.

Ha benti állatunk van, akkor kicsit könnyebb lehet az odafigyelés, de fontos, hogy akkor se hanyagoljuk el pajtásunkat, amikor megtelik a ház vendégekkel. Erre az esetre legyen egy csendes szoba, ahova kutyusunk, bársonytalpúnk vagy nyuszink visszavonulhat, mert az idegen, hangoskodó emberek jelenléte stresszt válthat ki belőlük. A menedéket nyújtó szobában legyen enni- és innivaló, fekhely, alomtálca és játékszer is, hogy komfortosan érezze bent magát egyedül is kedvencünk. Hosszú időre viszont itt se hagyjuk magára, néha azért nézzünk be hozzá, simogassuk meg, és foglalkozzunk vele is egy kicsit, biztosan megértik majd a vendégek.

Bármennyire is sok a feladatunk az ünnepek előtt és alatt, a napi rutint igyekezzünk nem felborítani. Amennyire csak lehet, legyen minden hasonló a megszokotthoz, hogy kisállatunk ne érezze magát kellemetlenül, elhanyagoltan. Ha valami mégis változna, akkor próbáljuk meg azt kompenzálni. A rendszeres séta és a közös játékidő nagyon sokat jelent kedvencünknek. Tanítsuk meg például kutyusunkat bújócskázni, rejtsünk el jutalomfalatokat a lakásban és készítsünk neki ügyességi pályát. Ezek nem csak szórakoztatóak, de a fejlődéshez is hozzájárulnak.

Ne feledkezzünk meg a lakás és a karácsonyfa díszítésekor sem arról, hogy van egy szőrös családtagunk, hiszen úgy kell ünnepi hangulatot varázsolnunk otthonunkba, hogy az ne okozzon problémát háziállatunk számára se. Tehát a csillogó gömbök helyett keressünk inkább matt felületűeket, és ha lehet, a törékeny üvegdíszek, valamint a boák inkább maradjanak a dobozok mélyén. A szaloncukrokat olyan magasra akasszuk, ahol biztosan nem éri el még bársonytalpúnk sem. Egyes növények, mint például a mikulás virág, mérgezően hat a kutyák, a cicák és a nyuszik szervezetére is, így kizárólag olyan helyen táruljuk őket, ahova biztosan nem jut be kisállatunk. Az égő gyertyákat soha ne hagyjuk felügyelet nélkül, mert a láng nem csak a kíváncsi négylábút sebesítheti meg, hanem otthonunkban is kárt tehet, ha véletlenül felborul.

És persze akkor is jusson eszünkbe bundás barátunk, amikor épp az ajándékokat szerezzük be szeretteinknek. Kutyusunknak válasszunk egy izgalmas IQ játékot, cicánknak és susogós alagutat, nyuszinknak egy ehető házikót, madarunknak pedig egy színes hintát.

AniOne cicajáték susogós alagút 50cm

Ha minden nap foglalkozunk velük és az ajándékozásból sem maradnak ki, akkor biztosan boldog lesz az ő karácsonyuk is.

 

Forrás: animeddirect.co.uk, stayathomemum.com, petsittersireland.com