Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Biztonságos esti séta kutyusunkkal

2019. október 29.

Ahogy a napok egyre rövidebbé válnak, úgy egyre több dolgot kezdünk el csinálni kutyusunkkal sötétedés után. Ám az esti séták nem csak izgalmakat, hanem veszélyeket is tartogathatnak, így felelősségteljes gazdiként külön fel kell rájuk készülnünk. Fontos a biztonság, ehhez pedig érdemes megfogadnunk néhány tanácsot és beszerezni egy-két új kiegészítőt.

Használjunk pórázt

Odakint hátrányos helyzetben vagyunk négylábúnkkal szemben, ugyanis ő sokkal jobban lát a sötétben, mint mi. Tehát, ő könnyen észrevesz egy macskát a bokorban és futásnak ered, mi pedig hamar szem elől veszíthetjük őt. Egyébként sem javasolt póráz nélkül sétálni indulni kutyánkkal, de ez az esti sétákra hatványozottan igaz.

Nem mindegy, hogy milyen pórázt használunk. A flexi automata pórázok a sötétben nagyon rosszul láthatóak, a többi ember azt hiheti, hogy kedvencünk szabadon van, és ez okozhat ijedtséget és balesetet is. Például az autós hirtelen a fékre léphet, ha megpillantja a járda szélén bóklászó ebet, a kerékpáros pedig megpróbálhat áthajtani közöttünk, ha nem látja a pórázt.

Legyünk láthatóak

Ha a nap már nyugovóra tért, akkor törekedjünk arra, hogy ne sötét ruhában menjünk ki sétálni, hiszen akkor sokkal nehezebben vesznek észre minket. Emellett mindenképp biztonságosabb, ha kizárólag megvilágított területeken járkálunk, és javasolt a forgalommal szemben, az út szélén, illetve, ha van rá lehetőség, a járdán közlekedni.

Amiket érdemes beszereznünk

  • Fényvisszaverő kiegészítők kutyánknak és magunknak nincs. Például nyakörv, hám, póráz, mellény, kabát, csuklópánt, táska. A legtöbb állatkereskedésben megtaláljuk őket.
  • Villogók, amik felcsíptethetők a nyakörvre, a pórázra, vagy az eb ruhájára. Ezek nem csak hangulatosak, hanem folyamatosan jelzik is a többiek felé, hogy a közelben vagyunk.
  • Egy zseblámpa szintén jól jöhet, ha véletlenül világítás nélküli területre keveredünk, hiszen mi is többet látunk általa, és minket is könnyebben észrevesznek.

https://www.fressnapf.hu/anione-kutya-poraz-fenyvisszavero-2m-25-mm/

Mindig legyen nálunk telefon

Vészhelyzet esetén a mobilunk nagy segítség lehet. Ügyeljünk arra, hogy fel legyen töltve, és legyenek elmentve a legfontosabb telefonszámok benne: mentő, rendőrség, állatorvos, taxi. Továbbá az okostelefonunknak egy-két funkciója is hasznos lehet a séta során, ilyen például a beépített zseblámpa, és jól jöhet egy útvonaltervező alkalmazás is. Ugyanakkor ne használjuk a készüléket zenehallgatásra, főleg ne fülhallgatóval, hiszen fontos, hogy halljuk mi történik körülöttünk.

Menjünk párban

Egyes településeken vagy kerületekben éjszaka nem javasolt egyedül kutyát sétáltatnunk, ezért ha lehet, akkor párban menjünk, egy közeli ismerőssel, szomszéddal.

További tartalmak

3+1 tipp a közös őszi kirándulásokhoz

3+1 tipp a közös őszi kirándulásokhoz

Kutyasétáltatás a téli hónapokban

Kutyasétáltatás a téli hónapokban

A legjobb téli programok kutyusodnak

A legjobb téli programok kutyusodnak

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj a Fressnapf Klubba, egy kattintás:

A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható

Regisztrálok