Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Cicakozmetika kisokos

2019. március 26.

Cicakozmetika kisokos

A macskák természetüknél fogva tiszta, igényes állatok. Naponta többször is megfigyelhetjük, ahogy tisztogatják magukat. És bár a cicamosdás az esetek többségében teljesen elegendő, időnként nekünk is be kell segítenünk az ápolásba, legyen szó akár a bundáról, akár a karmokról.

Fontos, hogy a bársonytalpú szépítgetése mindkét fél számára a lehető legkellemesebb legyen. Célszerű olyankor belekezdenünk, amikor a cica kellően relaxált, például egy kiadós játékidő vagy etetés után. Ahhoz, hogy kedvencünk jó emlékként őrizze meg az ápolást, nem szabad elveszítenünk közben a türelmünket, tehát lehetőség szerint ne egy stresszes napunkon iktassuk be a kozmetikázást.

Az első cicaápolás legyen rövid, mindössze 5-10 perces, és csak fokozatosan növeljük ezt az időt, hogy a kisállat hozzászokhasson és rutinná válhasson a feladat. Sokat segít, ha minitigrisünk egyébként is megszokta már az érintésünket, a füleken, a farkon, a nyakon, a hason és a lábakon is. Mindig csak addig tartson a foglalkozás, amíg cicánk azt jól viseli, és ne feledkezzünk meg a pozitív megerősítésről, vagyis a dicséretről és a jutalmazásról.

Fésülködés

A rendszeres fésülgetés segít eltávolítani az elhalt szőrszálakat és a kisebb szennyeződéseket, valamint serkenti a vérképződést, egyenlően eloszlatja a bőr által termelt természetes olajokat, így a bunda egészséges, tiszta és fényes lesz.

Amennyiben rövid szőrű háziállatunk van, elegendő hetente csak egy alkalommal előkerülnie a szőrápoló eszközöknek. A legjobb, ha először egy fém fésűt használunk a fejtől a farokig, majd egy ápolókesztyűt, ami eltávolítja a kihullott szőrszálakat.

MORE FOR ápolókesztyű 2 az 1-ben

MORE FOR fésű

A mellkas és a has környékén legyünk extra gyengédek. Hosszú szőrű macska esetén minden nap időt kell szánnunk a bunda átfésülésére, amihez már komolyabb, akár kétoldalú kefét is érdemes lehet használnunk.

Fürdés

Ha a cicánk bundája túl zsíros, ragadós, esetleg büdös, akkor bizony elkerülhetetlen a fürdetés. Első lépésként óvatosan fésüljük át a bundát. Ezt követően helyezzünk egy gumiszőnyeget a kádba, hogy ne csússzon meg benne a cica. Miután megtöltöttük a kádat egy kis langyos vízzel, tegyük bele a bársonytalpút. Nedvesítsük be az állat bundáját, ügyelve arra, hogy a fülek és a szem környékére ne kerüljön víz. A kifejezetten macskák számára készült sampont gyengéden dolgozzuk el a minitigris testén a fejtől a farokig, majd alaposan öblítsük le. Végül egy puha törölközővel töröljük szárazra a cicabundát. Segíthet, ha a fürdetés közben egy-két játékszerrel vagy néhány finom falattal eltereljük kedvencünk figyelmét az elsőre kellemetlennek tűnő nedves élményről.

Karomvágás

A legtöbb macska nem viseli jól a karomvágást, ezért először ahhoz kell hozzászoktatnunk kis barátunkat, hogy néha megérintjük a mancsát és megmasszírozzuk. Ha ezzel már nincs gondja, akkor egyszerűbb lesz véghezvinnünk a karmok rövidítését. Az első alkalommal érdemes lehet kutya-macska kozmetikusnál ellesnünk a technikát, de egyébként nem olyan nehéz. Finoman nyomjuk meg a mancson található kis párnácskát, hogy a karmok jobban elérhetővé váljanak. A karmok fehér részét, ahol a görbülés kezdődik, éles, cicáknak tervezett karomvágó ollóval vágjuk le.

MORE FOR olló karomvágó S

Nagyon vigyázzunk, hogy ne sértsük meg a rózsaszín területet, mert ott ér található. Ha véletlenül belevágunk, az fájdalommal és vérzéssel jár. A biztonság kedvéért legyen nálunk vérzéscsillapító por. Ha cicánk ügyes volt, mindenképp dicsérjük meg.