Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Cirka

Cirka

Jellemzők:

Faj:kutya
Kor:Kölyök
Megye: Budapest
Város:Budapest
Neme:Kan

Örökbefogadható itt:

Email:Küldjön üzenetet!
Weboldal:tovább a weboldalra
Telefon:+36 20 934 4826

Szeptember közepén került az Illatos úti gyepmesteri telepre súlyos sérülésekkel a 3 hónapos keverék kan kutya.  A vélhetően elgázolt állat májkárosodása mellett combcsont törésre is gyanakodtak ezért alapítványunk segítségét kérték az ellátásban.

A kutyus nálunk azonnal vérátömlesztést kapott és a sokktalanítást követően megkezdődött szakszerű orvosi ellátása. Sebei már begyógyultak, de teljes gyógyulásában sokat segítene, ha fizioterápiás kezeléseket kaphatna.  Olyan gazdit, vagy ideiglenes befogadót keresünk neki, aki lakásában tartaná és kíméletes mozgás mellett a kezelésekre is elvinné őt.

Alább változtatás nélkül olvashatjátok a szakorvosi vélemény egy részét… de ami a legfontosabb: Cirkát meggyógyul és boldog, egészséges kutya lesz!

Íme a diagnózis:

„A bal oldali combcsont alakja deformált. Ennek oka már nem állítható meg a felvétel alapján.
A térdízület fölött található combcsonti növekedési zóna abnormális alakú, közvetlenül mellette egy csontcystára jellemző képlet látható.
Nem kizárt, hogy egy korábbi sérülés okozta a combcsont alaki deformitását, de már nem lehet megállapítani.
Az elváltozás következtében a combcsont növekedési üteme lelassult, a térdízület funkciója károsodott, korlátozottan nyújtható, fájdalmas.
A combcsont növekedési zavara miatt a bal hátsó láb rövidebb. A végtag jövőbeli funkcióképességéről egyenlőre nem lehet pontos információkat adni.
Kérdéses az, hogy a lelassult növekedés és a térd korlátozott nyújthatósága miatt tudja-e majd használni a beteg.
Amennyiben túlságosan alulmarad a fejlődésben, akkor a combcsontot hosszabbítása jöhet szóba.
Amennyiben a térdízület funkciója nem megfelelő, fájdalmas, akkor annak végleges bemerevítése megfontolandó. „
Cirka gyógyulásáról folyamatosan beszámolunk majd.

06 20 934 48 26  Óvári Klári