Új vagy még itt? Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy 10%-os kuponnal

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Csobbanás a kedvenceddel, avagy indul a strandszezon!

2024. június 24.

Kánikula idején sokan állítanak fel medencét vagy utaznak víz közelébe, hogy könnyebb legyen elviselni a hőséget. Jó ötlet lehet ilyenkor kutyusunkat is pancsolásra csábítanunk, ám ahhoz, hogy a vizes időtöltés ne csak szórakoztató legyen, hanem biztonságos is, alaposan fel kell készülnünk. Szerezzünk háziállatunkkal olyan nyári élményeket, amelyekre örömmel gondolunk vissza később!

Kutyabarát strand

Mielőtt elindulnánk otthonról, győződjünk meg arról, hogy a kiválasztott strandra szabad-e kutyát vinni, és ha igen, milyen szabályokat kell betartanunk. Hazánk legnagyobb tavainál biztosan találunk a célnak megfelelő partszakaszokat, de mindenképp tartsuk tiszteletben, ha valahol nem látják szívesen a bundás családtagokat.

Úszástudás

Kezdő kutyatartóként meglepő lehet, de nem minden eb tud jól úszni és nem mindegyik veti bele magát nagy bátorsággal a tóba. Eleinte négylábúnk bizonytalan lehet és előfordulhat, hogy meg kell tanítanunk őt úszni. A legbiztonságosabb megoldás, ha vásárolunk kedvencünknek egy úszómellényt. Egyes kutyusoknak a vízfelszínen maradás okoz gondot, mások pedig nem ismerik a határaikat. A mellény számukra mindenképp nagy segítség.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/kutya-uszomelleny-pink-l-2/

Árnyék és hidratálás

Ha hosszabb időt szeretnénk a strandon tölteni, ügyeljünk arra, hogy bundás pajtásunk bármikor árnyékba tudjon húzódni és tiszta vizet tudjon inni. Mindig legyen nálunk egy palack hideg ivóvíz és itatótál kutyusunk számára.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/dogscreek-utazotal-szilikon-kek-1000ml/

Fényvédelem

A kutyák is leéghetnek és az emberekhez hasonlóan, ők is ki vannak téve a bőrrák kockázatának, különösen a világos bőrrel és rövid szőrrel rendelkezőek. A fülek és az orrok a legérzékenyebb területek ilyen szempontból. Szerezzünk be háziállatok számára készített fényvédőt, és ha szükségesnek látjuk, adjunk kedvencünkre egy kutyaruhát, ami megvédi őt a káros sugarakról. Lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a napon.

Veszélyek a homokban

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a homokban olyan veszélyes dolgokra bukkanhat kutyánk, mint a törött üvegek, éles sziklák, horgok, egyéb hulladékok, illetve tengerpart esetén korallok. Mindig tartsuk szem előtt pajtásunkat, és igyekezzünk megelőzni az esetleges sérüléseket.

Maga a homok is égési sérülést okozhat, ha túlságosan forró. Megfelelő védelmet nyújthat egy kutyacipő, és próbáljunk meg főként a vizes homokban sétálni kedvencünkkel.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/dogs-creek-tappved-hiker-s/

Hogy kutyusunk után se maradjon az emberek számára kellemetlen meglepetés a vízparton és környékén, fontos, hogy legyen nálunk ürülékzacskó is, amivel könnyedén fel tudjuk szedni a kutyapiszkot.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/fit-fun-urulekzacsko-adagolo/

Fürdés után

Akár sós, akár édes vízben úszkáltunk, hazaindulás előtt mindenképp öblítsük le az eb bundáját, hogy megszabadítsuk a homoktól, a sótól és a különféle baktériumoktól, amik irritációt és viszketést okozhatnak.

Nem akarsz lemaradni legújabb cikkjeinkről?

Iratkozz fel!

További tartalmak

Csobbanás a kedvenceddel, avagy indul a strandszezon!

Csobbanás a kedvenceddel, avagy indul a strandszezon!

Készülődés a nyárra – minden, amire kedvencednek szüksége lehet a közös utazáshoz

Készülődés a nyárra – minden, amire kedvencednek szüksége lehet a közös utazáshoz

3+1 tipp a közös őszi kirándulásokhoz

3+1 tipp a közös őszi kirándulásokhoz

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megajándékozhassunk
egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.