Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Doktor Úr!
Keverék lány macskánk egy éves múlt, márciusban lett ivartalanítva.
Két kérdésem lenne:
1. mivel ivartalanított cica, minden esetben csak ivartalanított cicáknak való, csökkentett energiatartalú eledelt lehet neki adni? Mióta ilyet adok, azóta vékonyabbnak látom a macskámat! Esetleg keverhetem a normál eledellel?
2. Szerintem túlzott vedlés: tudom, hogy tavasz van, és ilyenkor váltanak szőrt, de természetes ez, hogy naponta fésülésnél 3-4 kefe is tele van elhullott szőrrel, simogatáskor is sokat vedlik. Mivel szobacica, többet kell takarítanom emiatt, ill. az alvóhelyén is látom az elhuallajtott szőrt. Mennyire, meddig természetes ez?!
köszönöm

2013.04.28

Állatorvos
1. Nem kell feltétlenül csak ivartalanított cicáknak való táppal etetni az állatot. Az ivartalanított cicáknak gyártott tápok segítenek megelőzni az elhízást (ami a húgykövesség egyik hajlamosító tényezője). Ha a cica nem sovány és normális a széklete, akkor szerintem adja továbbra is az ivartalanított állatoknak való tápot. Ha orvoshoz viszi legközelebb, akkor kérdezze meg a cica kondíciójáról. Ha a macska nem hasznosítja megfelelően az adott tápot, akkor megpróbálkozhat más cég által gyártott táppal is. 2. Amíg az állatnak nem ritkul ki sehol a szőre, a bőre egészséges, nincsenek szőrhiányos területek addig a szőrhullás nem kóros.
Vissza a kérdésekhez