Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Doktornő! A segìtségét szeretném kèrni a hosszú szőrű macskánk fèsülèsèhez. Furminátort szoktunk használni. A párom simogatja a cicát,miközbe èn meg fèsülöm. Nincs is addig semmi gond,amìg el nem èrünk a hasához,de főleg a hátsó lábaihoz. Akkor már elkezd a lábaival karmolni,lehetetlen folytatni a fèsülèst. Ha jobban le van fogva,akkor meg elkezd sìrni,amit nem bìrok hallgatni ès inkább abbahagyjuk. Viszont ìgy meg elkezd becsomósodni a szőre. Próbáltunk már Feliway párologtatót is használni közbe,de amint a kènyes rèszekhez èrünk,az se segít. Egyrèszt szeretnèm,ha minnèl kevesebb szőrt enne meg (fűtablettát meg macskafüvet is kap),másrèszt muszáj időközönkènt ápolni a szőrèt. Csak a kèrdèsem az,hogy hogyan? Hogy kellene,hogy neki se legyen rossz ès nekünk se legyen idegőrlő? Köszönöm a válaszát!

2018.02.21

Állatorvos

Ha már nagyon csomós a szőre, akkor lehet, hogy venni kell egy nagy levegőt és lenyíratni azon a részen. Csak az segíthet, ha minden nap fésülik a cicát és nem hagyják, hogy csomósodjon. Haladjanak apró lépésekben. Próbáljanak finomságokat adni neki amíg fésülik. Fontos, hogy legyenek határozottak, vagyis a cicának el kell fogadnia, hogy fésülködni kell. Nyilván azt sem szabad hagyni, hogy teljesen türelmét veszítse. Apró lépésenként kell növelni a bundaápolás idejét és közben folyamatosan dicsérni, jutalmazni.

Vissza a kérdésekhez