Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Élő növények előnyei a terráriumban

2021. szeptember 01.

Mielőtt hazavinnénk egy hidegvérűt, be kell rendeznünk a terráriumát, hogy az új otthonának átvétele minél zökkenőmentesebb legyen, és a lehető legkevesebb stresszel járjon. Ilyenkor az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy élő- vagy műnövényeket érdemese-e inkább választanunk. A döntést megnehezítheti, hogy mindegyiknek vannak előnyei is hátrányai is, de több érv is felsorolható a természetes zöldek mellett.

Frissítik a levegőt

Mint tudjuk, az élő növények napfény, levegő és víz felhasználásával fotoszintetizálnak. Az oxigént a folyamat melléktermékeként állítják elő. Zárt környezetben, például bioaktív terráriumokban, a fotoszintézis segít a levegő frissességének megőrzésében, megelőzve az állott és oxigénhiányos levegő kialakulását.

Fenntartják a páratartalmat

Egy másik, név szerint kevésbé ismert folyamat, a transzpiráció során pedig a növények vízgőzt engednek a levegőbe. Ezzel növelik a páratartalmat a terráriumban, különösen éjszaka, amikor a párásodás a legaktívabb. Ez pedig a trópusi hüllők számára igen kedvező.

Támogatják a talaj egészségét

Gyökereik által az élő növények elősegítik a jótékony szerves folyamatok megfelelő működését a talajban, és hasznos tápanyagokat hoznak létre. Ezzel fenntartják a föld egészségét és egyensúlyát.

Ehetőek is lehetnek

A növényevő és a mindenevő hüllők táplálékaként is szolgálhatnak a természetes növények, így ösztönös viselkedést válthatnak ki hidegvérűinkből. A különféle ehető zöldek ültetése elősegítheti egy változatosabb és kiegyensúlyozottabb étrend kialakítását.

Ivóvízforrásként is funkcionálhatnak

Az éjszakai párologtatás után reggelre harmat jelenhet meg egyes növényeken, és ezt a nedvességet a hüllők sokszor szívesebben választják a mesterséges itatójuk helyett.

Extra rejtekhelyet biztosítanak

A bújóhelyeknek nem kell mindig kéregalagutaknak vagy kőbarlangoknak lenniük. Az élő növényzet a rejtőzködéshez is kiváló lehet több hüllőfaj számára is.

Környezetbarátak

Az élő zöldek biológiailag lebomlanak, ha esetleg kidobjuk őket, a művirágok sajnos nem. Továbbá termesztésük és szállításuk is kevesebb szén-dioxid kibocsátással jár, mint a műnövények előállítása.

Nem terhelik meg annyira a pénztárcát

Ugyan a nagyméretű élő növények drágák lehetnek, de ugyanazzal a mérettel rendelkező művirágok még annál is többe kerülhetnek. 

Rendkívül jól néznek ki

Habár ez szubjektív, és foglalkozni is kell velük hozzá, de egy élő növényekkel berendezett terrárium 100%-ban természetes és gyönyörű lehet, amit szívesen mutatunk meg másoknak is.

Nem akarsz lemaradni legújabb cikkjeinkről?

Iratkozz fel!

További tartalmak

5 tipp ahhoz, hogy terráriumod szökésbiztos legyen!

5 tipp ahhoz, hogy terráriumod szökésbiztos legyen!

Élő növények előnyei a terráriumban

Élő növények előnyei a terráriumban

Mi az a bioaktív terrárium és miért jó hüllőknek?

Mi az a bioaktív terrárium és miért jó hüllőknek?

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj, hogy megajándékozhassunk egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal!


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.