Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Építsünk nyuszi-játszóteret!

2018. március 20.

Építsünk nyuszi-játszóteret!

A nyulak általában kevesebb figyelmet kapnak, mint például a kutyák vagy a macskák, pedig ők is nagyon intelligens háziállatok, és szükségük van a törődésre, valamint a játékidőre. A mentális ingerek hiányától akár egészségügyi problémák, viselkedészavarok is kialakulhatnak, ezért érdemes időt szánnunk a szórakoztatásukra és tanítgatásukra.

Mivel a kereskedésekben viszonylag kevés nyusziknak készült játékszer kapható, így otthon készült játékokból is felépíthetjük a nyuszi-játszóteret. Minél többféle játékot készítünk, annál tovább lesz képes lefoglalni magát a tapsifüles. Nem muszáj mindent egyszerre átadnunk neki, meglephetjük őt időnként újdonságokkal is.

Fontos, hogy akár vásárolunk pár izgalmas játékszert, akár mi magunk készítjük el őket, soha ne hagyjuk velük felügyelet nélkül a nyuszit. Csak olyan anyagokat használjunk fel, amelyek biztosan nem károsak a háziállatok számára, akkor sem, ha megrágcsálják őket.

Alagút

A nyulak a természetben is szeretnek odvakba bújni, így az alagút egy nagyon szuper játékszer lehet számukra. Egy nagyobb kartonlapból készítsünk henger alakot, és tűzzük össze a végeinél. A kapcsokat ajánlott leragasztani, nehogy megsérüljön a nyuszi, és az éleket is próbáljuk meg kicsit puhítani. Ha a tapsifüles nem fél a bezártságtól, akkor egy másik lapból kivághatunk egy kört, és akár le is zárhatjuk vele az alagút egyik végét.

Rágcsák

A nyuszik imádnak rágcsálni, ezért a játszótéren mindenképp lennie kell rágható játékszereknek is. Néhány ág is remek kiegészítő lehet, csak ügyeljünk arra, hogy semmilyen kémiai anyaggal ne legyenek kezelve, továbbá kerüljük a kajszibarack, a cseresznye, a szilva vagy az őszibarack fák gallyait is. A legjobb talán a fűzfaág. Rágásra tökéletesen megfelel még néhány wc papír guriga és a kisebb kartondobozok is.

Mivel a fűzfagallyakat könnyű hajlítani, akár különféle méretű labdákat és házikókat is készíthetünk belőlük. A gurigákat pedig érdekesebbé tehetjük, ha bevagdossuk a széleiket, esetleg felvágjuk őket kisebb karikákra, vagy ha megtöltjük őket finom, friss szénával.

Karton-kastély

A nagyobb kartondobozokból egy kis kreativitással igazi nyuszi-kastélyt kreálhatunk. Vágjunk mindegyik dobozra egy-két ablakot, amin könnyedén átfér a nyuszi, és illesszük egymáshoz a kisebb-nagyobb méretűeket. Így szinte bármekkora kastélyt felépíthetünk, csak a hely és a dobozaink mennyisége szabhat határt.

Műanyag palackok

Az üres, fél literes, műanyag ásványvizes palackok szintén tökéletesek egy kis mókázáshoz. Csak helyezzünk néhányat a földre, és figyeljük meg, ahogy feldönti és lökdösi őket a tapsifüles. Arra viszont vigyázzunk, hogy ne rágcsálja meg őket a nyuszi, mert a műanyag akár sérülést is okozhat.

Ha rendszeresen ilyen változatos játékokkal lepjük meg kedvencünket, akkor biztosan sosem fog unatkozni, és nagy eséllyel lesz hosszú, boldog és egészséges élete mellettünk.

 

Forrás: pethelpful.com