Új vagy még itt? Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy 10%-os kuponnal

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Érdeklődni szeretnék kutyusom hányása miatt Real Nature terméküket illetően. 2 éves Cavalier spánielemnek ezt a tápot adom. Kiskora óta rendszeres a hányás nála,eloszlatva körülbelül naponta 1-szer hány. Különböző időpontokban és etetéstől függetlenül. Akkor is előfordul amikor semmi inger nem éri. Általában habos a hányása, olykor étellel együtt is kijön, olykor a vizet hánnya ki. Emellett mivel benti kutyusról van szó sokszor látom, hogy feljön a hányadék és egyből visszanyeli. 1 éves koráig úgy gondoltam majd kinövi, de már 2 éves és még mindig rendszeres a hányás. Az állatorvos azt mondta h előfordul és majd kinövi… Engem az érdekelne, hogy ez normális-e, ha nem akkor mit kezdhetek vele? Real nature termékről azt mondták h elég savas és érdemes lenne tápváltással próbálkozni. Most a Royal Canin ivartalanított kutyáknak való tápra szoktatom át lassan, a hányás még mindig tart.
Az érdekelne, hogy jó-e, hogy átváltok erre a tápra? A savasodás miatt. Illetve várom javaslatait a hányást illetően. Válaszát előre is köszönöm!

2014.01.23

Állatorvos
Bármelyik táp okozhat hányást, ha a kutya érzékeny az összetevői közül valamelyikre. Én érzékeny emésztőrendszerű kutyáknak való tápot javasolnék (pl.: Royal Canin Sensible, PetBalance Medica táplálékallergia kezelésére). Ha a diéta változást eredményez, akkor a tápok okozták a gondot. Próbálja naponta 2x nedvesített száraztáppal etetni (napi adagot adja két részletben). Ha így sem marad abba a hányás egy héten belül, akkor beszéljen állatorvosával arról, hogy ajánlaná-e a Quamatel tabletta kipróbálását (savkötő gyógyszer). Én nem várnék már sokáig a kivizsgálással sem. Rövidorrú kutyáknál gyakran előfordul, hogy a gyomor egyes területei szűkebbek a normálisnál (pylorusstenosis ), ami késedelmes gyomorürülést eredményez, ami hányást okozhat. Ezt a betegséget kontrasztos röntgenvizsgálattal lehet diagnosztizálni (gyomorürülési vizsgálat). Fiatal kutyáknál gyakran előfordul, hogy a gyomorban hosszabb ideig megreked egy lenyelt idegentest (pl.: szétrágott játék), ami szintén okozhat rendszeres hányást. Az idegentest jelenléte szintén röntgennel igazolható. Ha a röntgen nem mutat ki elváltozást, akkor hasznos lehet még egy endoszkópos vizsgálat is.
Vissza a kérdésekhez