Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Érzékeny „gyomrú” kutyusok

2018. szeptember 20.

Érzékeny „gyomrú” kutyusok

Könnyen előfordulhat, hogy szeretett szőrmókunkról kiderül, hogy érzékeny az emésztőrendszere. Ilyenkor nem szabad félvállról venni a dolgot, lényeges odafigyelni az eledelek minőségére és összetételére, annak érdekében, hogy elkerüljük a panaszokat és az állatorvost.

Sajnos nem jelent jót, ha kiskutyánknak megy a hasa. Ez a tünet azonban számos dolog miatt kialakulhat, nem feltétlen az érzékeny pocak jele. Ha csak ritkán jelentkezik ez a panasz, valószínűleg nincs ok az aggodalomra, bár ebben az esetben is érdemes megfigyelni, melyik eledel váltja ki a hasbántalmakat. Előfordulhat azonban, hogy tartósan fennáll a kellemetlen tünet, hiába figyelünk oda kutyusunk étkeztetésére és hiába hagyjuk el a csurranó-cseppenő, konyhából lehulló falakokat. Ebben az esetben nagy a valószínűsége annak, hogy hűséges pajtásunknak érzékeny az emésztőrendszere.

Egyszerű odafigyeléssel és a táp lecserélésével gondtalanná tehetjük kedvencünk mindennapjait. A jó minőségű eleség kiválasztása ebben az esetben nem elég. Olyan összetételű eledelt válasszunk, amely nagyon könnyen emészthető, több kiváló minőségű, a kutyánk számára nem allergizáló fehérjét, de kevesebb zsírt, illetve szénhidrátot tartalmaz és magas a rosttartalma. Az allergiában vagy intoleranciában szenvedő kutyáknak olyan eledellel kínáljuk, amely kifejezetten az igényeire van szabva.

http://www.fressnapf.hu/premiere-meati-sensitive-lohusburgonya-800g/

A boltok polcain találhatunk kifejezetten érzékeny gyomrú kutyáknak készült tápokat, sőt hypoallergén, gluténmentes vagy speciális összetételű eledelek közül is válogathatunk.

SELECT GOLD Sensitive Mini Senior Bárány & Rizs száraz kutyaeledel 4 kg

Házi kosztot, nyershúst vagy maradékokat egyáltalán ne adjunk négylábúnknak, amely jelenthet nehézséget, ha kutyatársakkal él együtt. Ilyenkor szükségtelen és igazságtalan minden finomságot megvonni a többi ebtől. Amikor kiosztjuk azt a pár kocka sonkát vagy sajtot többi kutyusunknak, adjunk pár tápszemet – a saját eledeléből – vagy speciális, megfelelő hozzávalókból készült jutalomfalatot, így elkerülhető a feszültség és kiskutyánk orrlógatása.

PREMIERE Pure Meaties maxi kacsa 250g

Ha megtörtént a baj, és egy esetleges tápváltáskor ismét híg széklet jelentkezik négylábúnknál, elősegíthetjük a bélrendszer és a gyomor regenerációját diétás étel etetésével. Mindig kérjük ki állatorvosunk véleményét, hogy ő milyen diétát javasol érzékeny kedvencünknek. Léteznek diétás gyári tápok és vannak olyan házi ételek is, amelyek segítenek legyőzni a hasmenést. A natúr főtt rizs például hasfogó hatású (ha kedvencünk nem érzékeny rá), ha főtt répával és sovány hússal keverjük, ízletes diétás táplálék válhat belőle. Probiotikum adagolása is jótékony hatású amikor kedvencünknek hasmenése van. Ha a kutya jókedvű, jó étvágyú a hasmenés jelentkezésekor, akkor állatorvosunkkal konzultálva megpróbálhatjuk csupán diétával rendezni a kutya állapotát. Ha a diéta hatására 1-2 nap alatt nem történik javulás, akkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni, még akkor is, ha a kutya továbbra is jókedvű.