Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Ettől lesz boldog a hullámos papagájod

2019. május 26.

Ettől lesz boldog a hullámos papagájod

Bár a papagájok különböző személyiségekkel rendelkeznek, általában mindegyikük hasonlóan viselkedik olyankor, amikor boldog vagy épp boldogtalan. Utóbbi esetben a szárnyas beteg is lehet, ezért nagyon fontos, hogy szemmel tartsuk tollas barátunkat. Ahhoz, hogy kedvencünk egészséges és boldog legyen, a helyes tartás elengedhetetlen, de persze tehetünk érte egy kicsit többet is.

Nagy, tágas kalitka

A hullámos papagáj lakhelyének hasonlítania kell természetes élőhelyének környezetére. Szóval minél nagyobb a kalitka, annál jobb. Az etető és az itató, valamint a játékszerek mellett is legyen elég szabad területe a madárnak. Találjuk meg a megfelelő helyet a kalitka számára, a közvetlen napfénytől és a huzattól mindenképp óvjuk meg kis barátunkat. Mindezek mellett az is nagyon fontos, hogy tisztán tartsuk a papagáj-lakot.

MORE FOR BIRDS Voliere Australia madárkalitka 150x60x100cm

Játékok és játékidő

A hullámos papagájok rendkívül okosak és interaktívak. Ahhoz, hogy madarunk ne unatkozhasson, szükség lesz néhány játékszerre a kalitkán belül. Válasszunk felakasztható tükröt, csengettyűt, és persze ne feledkezzünk meg a hintáról sem.

AniOne madár mászóka karika 15cm

Arra mindig ügyeljünk, hogy csak olyan játékszereket adjunk csőrös pajtásunknak, amelyek biztosan nem jelentenek rá veszélyt, vagyis nincsenek éles részeik, és nem lettek lekezelve semmilyen mérgező anyaggal. Minden nap szánjunk időt a tollasra, és ha biztonságosnak látjuk, engedjük ki egy kicsit repkedni is. Ha sokat beszélünk papagájunkhoz, előfordulhat, hogy egy-egy szót még le is utánoz majd.

Táplálás

Az egészséges és ízletes falatok is jelentősen hozzájárulnak szárnyasunk boldogságához. Fő táplálékként olyan minőségi eleséget válasszunk, amelyet kifejezetten hullámos papagájoknak készítettek.

MULTIFIT kismag csukamáj olajjal 20g

Emellé adagolhatunk minden másnap egy kis leveles zöldséget, hetente egyszer pedig egy kevés gyümölccsel (például: alma, banán, dinnye) is kínálhatjuk kedvencünket. Összeállíthatunk még különféle lágyeleségeket is. Friss, tiszta vizet pedig folyamatosan biztosítanunk kell a madár számára.

Társ

A hullámos papagájok szociális lények, soha ne tartsuk őket egyedül. Legalább egy párt tartsunk, de tágas helyen nagy csapatokban is jól érzik magukat, hiszen a természetben is így élnek.

Ahhoz, hogy tudjuk, mindent jól csinálunk-e, figyeljünk a jelekre.

Papagájunk beteg vagy boldogtalan, ha:

  • kevésbé aktív, mint korábban
  • kevesebbet tollászkodik
  • megváltozott az ürülék állaga, kinézete
  • sokáig gubbaszt a kalitka alján
  • tüsszög, váladék látható az orr és a szemek körül
  • tollai rendezetlenek

Ilyenkor érdemes madarakra szakosodott állatorvoshoz fordulnunk.

Ami pedig a boldogságára utal:

  • aktív, izeg-mozog, sokat játszik
  • jó az étvágya
  • csipog, énekel, hangokat utánoz