Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Ezért válasszon magas hústartalmú eledelt blökijének

2020. június 22.

Ezért válasszon magas hústartalmú eledelt blökijének

Kutyagazdiként az egyik legfontosabb, amire figyelnünk kell, az a megfelelő táplálás. Hogy pontosan milyen étrendet szükséges összeállítanunk kedvencünknek, arról érdemes az állatorvossal egyeztetnünk, hiszen függ az eb fajtájától, korától és egészségügyi állapotától is. Ami viszont általánosságban elmondható, hogy a magas hústartalmú eledelek közül ajánlott válogatnunk.

Miért fontos a fehérje?

A húsokban megtalálható fehérjékre egy kutya minden sejtjének szüksége van, elengedhetetlen az egészséges fejlődéshez, az immunrendszer szinten tartásához, és a gyógyuláshoz is. A bőrt és az izomszöveteket is nagymennyiségben fehérjék alkotják, továbbá a szőrnek és a karmoknak is a fő alkotóeleme. A fehérje a kutyák számára egyúttal fontos energiaforrás is. A kutyák számára az az opimális, ha  a táplálékuk fehérjeforrását magas biológiai értékű állati eredetű fehérjék adják .

Természetes az ősi táplálkozáshoz hasonló

A fehérjealapú, gabonamentes élelmiszerek állnak a legközelebb a kutyák ősi étrendjének tartalmához. Több táplálkozási szakember is úgy gondolja, hogy háziállatainkat a szerint kellene etetnünk, ahogy réges-rég, még a háziasítás előtt táplálkoztak, az akkor vadon élő macskák és kutyák.

A megfigyelések szerint a farkasok körülbelül 60%-ban húst, 40%-ban pedig növényi eredetű ennivalót fogyasztanak, például zöldségeket, gyógynövényeket és gyümölcsöket. Tehát, ha minőségi állateledelt keresünk, olyat javasolt választanunk, amely legalább 50-60% hústartalommal rendelkezik, vagyis jó minőségű állati eredetű fehérjét tartalmaz. Ezt az információt pedig az adott termék csomagolásán, az összetevőknél kell keresnünk.

Segít a fogyásban és az izomzat kialakításában

A túlsúlyos kutyusok magas fehérjetartalmú étrenddel és kevesebb kalória-bevitellel elérhetik a fogyást. A kutyák több kalóriát égetnek olyan étkezés után, amelynek magas fehérjetartalma van, továbbá kielégítőbb lesz a teltségérzetük is, amiben kimagasló szerepe van az élelmi rostoknak is.

SELECT GOLD Maxi Light száraz kutyaeledel 12 kg

Kiváló vemhes és szoptató kutyák számára

A vemhes és szoptató négylábúak esetében is különösen fontos, hogy magas biológiai értékű, megfelelő mennyiségű fehérjét kapjanak. Ők persze még speciálisabb táplálást igényelnek, mert náluk kiemelten fontos az állapotuknak megfelelő energiatartalom is. A szoptatás az egyik leginkább energiaigényes állapot. Ha kedvencünk kölyköket vár, kérjünk tanácsot az állatorvostól.

Select Gold konzerv babydog&mother 180g

Aminosavak

A kutyáknak 22 aminosavra van szükségük, amelyből 12-t elő tud állítani a saját szervezetük. A maradék 10 esszenciális aminosavat viszont a táplálékkal kell biztosítanunk. Ez a 10 az arginin, hisztidin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofán és valin. A közös bennük pedig az, hogy mindegyik a húsokban lévő fehérjékben található meg.

Megkönnyíti az öregedést

Az idősödő kutyusoknak is megfelelő mennyiségű, magas biológiai értékű proteinre van szükségük, hogy a lehető legtovább egészségesek maradjanak. Például az izomvesztés megelőzése miatt is sokat számít a megfelelő fehérjemennyiség, ugyanakkor a túlzott bevitel már káros az egészségükre. A prémium minőségű senior tápok összetétele messzemenően alkalmazkodik a különböző korú, és méretű idős állatok igényeihez.

Select Gold Sens mini senior kacsa 4kg

Elengedhetetlen a kölyökkutyák fejlődéséhez

A növekedés és fejlődés ideje alatt is extra fehérjemennyiségre van szükség az étrendben, ám ez jelentősen függ a növekedés periódusától, és a felnőttkori mérettől. Így az ő eledelüknek bizonyos időszakokban még több húst kell tartalmaznia, mint a felnőtt kutyákénak. Hasonlóan az aktív spotot űző kutyusokhoz, akiknél fontos az izomzat felépítése és a megfelelő energiaellátás.

SELECT GOLD Mini Active száraz kutyaeledel 1kg