Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Fél beugrani az autóba?

2018. június 28.

Fél beugrani az autóba?

Vannak kutyák, akik nem is az utazástól, hanem az autóba való beszállástól félnek. Saját képességeikhez mérten, magasnak tarthatják a csomagtartó szintjét és félnek, megütik magukat. Kivételesen egy olyan problémáról beszélünk, ami gyorsan megoldható és könnyen megy.

Megoldásukhoz annyi raklapra lesz szükségünk, amennyi egymásra pakolásával elérjük a csomagtartó szintjét. Mivel a raklapok lécei között hézagok lehetnek, a legfelső raklapot mindig fedjük le valamilyen tömör deszkával, így a mancsai nem szorulhatnak be a lécek közé. Pórázon vezessük föl kedvencünket egy raklapra, majd a tetején jutalmazzuk meg. Nagyon fontos, hogy akkor kapja meg kedvencünk a jutalmát, amikor a raklapon áll, nem amikor leugrott onnan. A célunk, hogy magasra ugorjon és ott is maradjon, ezért a magasról leugrást, egyáltalán nem kell jutalmazni

Akkor emeljünk a magasságon, amikor egy magasságra már magabiztosan ugrik föl kedvencünk, akár póráz nélkül is, hogy megkapja a jutalmát. Egyszerre mindig csak egy raklappal növeljük a magasságot. Amíg bizonytalan a kutyusunk, a testét is bátortalanabbul használja és könnyen rosszul ugorhat és megütheti magát. Igyekezzünk ezeket az eseteket elkerülni. Amennyiben mégis megtörténik, folytassuk, mintha mi sem történt volna. Semmiképpen se babusgassuk, mert csak visszaveti a feladatban.

Amikor elértük a raklapokkal a csomagtartó magasságát, gyakoroljunk úgy, hogy a raklapokat közvetlen a csomagtartó mellé helyezzük, így a tetejéről átsétálhat a csomagtartóba. Ezzel vele is tudatosíthatjuk, hogy a kettő azonos magasság, így a raklapok nélkül is bátran beugorhat egyenesen az autóba. Tényleg élvezetes feladat, úgyhogy bátran vágjunk bele!